Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Cheese plate nedir, nasıl yapılır? Graze’in yaratıcısı Feyzan Cihan, Lezzet okurları için et tabağı, peynir tabağı, kahvaltı tabağı, klasik graze tabağı ve meze tabağı hazırlanışını anlattı. İşte, şık sunumuyla cheese plate:
Buluşmaların yeni gözdesi

Feyza cihan

Feyza Cihan
@grazeturkey

Sevdiklerinizle keyifli bir akşam yaşamak istiyorsunuz ama yemek yapmak zor geliyor; kolay ama lezzetli bir sunum peşindesiniz kısacası. Yeni trend “cheese plate”, hem doyurucu hem de şık görünümüyle tam aradığınız çözüm. Graze’in yaratıcısı Feyzan Cihan, Lezzet okurları için 5 ayrı konseptte, 5 ayrı tabak hazırladı. Keyfiniz bol olsun…

  1. Et Tabağı


Havuç, kereviz sapı, kuru domates, pancar, kuru elma, kuru erik, badem, turşu, kapari, siyah havuç, dip sos, zeytinli kraker, dana jambon, pepperoni, karabiberli füme et, salam, kaju.

  1. Kahvaltı Tabağı


Gravyer, rokfor, brie peyniri, salam, bal, erik, marmelat çeşitleri, yaban mersini, kruvasan, havuçlu kek, avokado sos, çilek.

  1. Peynir Tabağı


Eski kaşar, rokfor, gravyer, keçi peyniri, üzüm, kraker, kuru erik, ceviz, badem marmelat, kumkuat, yeşil zeytin. Sağlıklı peynir çeşitlerine de yer verebilirsiniz.

  1. Klasik Glaze Tabağı


Parmesan, rokfor, keçi peyniri, kraker çeşitleri, dana jambon, karabiberli füme et, salam, çilek, elma, kavun, siyah havuç, üzüm, kuru kayısı, turşu, kapari, ceviz, badem, kereviz sapı, yaban mersini, kırmızı biber, marmelat, ejder meyvesi.

  1. Meze Tabağı


Somon füme, lakerda, enginar kalbi, beyaz peynir, salatalık, kuru domates, kavun, zeytin, turp, közlenmiş kırmızı biber, turşu, eski kaşar, helva, hurma, kapari, beyaz leblebi, pancar, humus.

Not: Malzeme miktarları ve kesim şekilleri tamamen size kalmış. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Özgür Çoban


Şunlara da göz atın;

  1. Şarküteri tabağı nasıl yapılır?
  2. Yılbaşı yemekleri
  3. Kolay yılbaşı tatlıları
  4. Yılbaşı aperatifleri
  5. Yılbaşı kurabiyeleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Favori Yemeğiniz Sizi Ele Veriyor
Bisiklete binmek mi, yürümek mi: Kilo vermek için hangisi daha iyi?
Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri