ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER YILBAŞI SOFRASI İÇİN ŞARKÜTERİ TABAĞI NASIL HAZIRLANIR?

YILBAŞI SOFRASI İÇİN ŞARKÜTERİ TABAĞI NASIL HAZIRLANIR?

Şarküteri tabağı nasıl hazırlanır? Şarküteri tabağında neler olmalı? İşte, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen nefis şarküteri tabağı hazırlama teknikleri:
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Özel davet gecelerinde, arkadaş toplantılarında ve yılbaşı sofralarında kendine yer bulan şarküteri tabağı, stil sahibi bir sofra hazırlamak isteyenlerin favorisidir. Şık sofralarda mutlaka kendine yer bulan şarküteri tabağı, peynir çeşitleri, kuru meyveler, atıştırmalık hamur işleri ve şarküteri ürünleri ile zenginleştirilir. Şarküteri tabağında klasik tabak kullanılmaz. Bunun yerine geniş tahta tepsi veya büyük kesme tahtası tercih edilmektedir. Peki, nefis şarküteri tabağı nasıl hazırlanır? İşte, yılbaşı sofralarının tamamlayıcısı olan şarküteri tabağı hazırlama teknikleri:


Şarküteri Tabağında Neler Olmalı?

  • Şarküteri Çeşitleri:

Adından anlaşılacağı üzere şarküteri tabağının en önemli malzemeleri şarküteri çeşitlerinden oluşmaktadır. Ancak soğuk bir şekilde tüketilebilen şarküteriler tercih edilmelidir. Bunların başında salam, sosis, pastırma, dana jambon, hindi füme, rozbif ve kuzukulağı soslu bresaola gelir. Sucuk gibi pişirilerek yenilen şarküteri ürünlerinden uzak durulması tavsiye edilir.


  • Peynir Çeşitleri:

Şarküteri tabağının olmazsa olmazları arasında peynir çeşitleri de vardır. Şarküteri tabağı için önerilen peynirlerin başında İzmir tulum peyniri, islim peyniri ve eski kaşar gelir. Ancak damak zevkinize göre farklı çeşitlere de yer verebilirsiniz. Yumuşak tatlar sevenler keçi peyniri, kaşar peyniri, tuzlu ve sert tatlar sevenler Bergama tulumunu tercih edebilir. Yoğun tatlar sevenler için önerimiz parmesan ve yıllanmış Kars gravyeridir.


  • Hamur İşleri:

Tabakta çeşitlilik yaratmak isteyenler için diğer seçenek, leziz hamur işlerini tercih etmektir. Şarküteri tabağında çıtır ekmekler, kraker ve grissini gibi atıştırmalık hamur işlerine yer verilir. Aynı zamanda crostini, kepekli krakerler ve susamlı atıştırmalıklar tercih edilebilir. Keten tohumlu kraker, glutensiz fit grissini ve lor peynirli kraker tarifini notlarınız arasına ekleyin.


  • Taze ve Kuru Meyve:

Şarküteri tabağındaki boşluklar taze ve kuru meyvelerle doldurulmalıdır. Taze ve kuru meyveler hem diğer lezzetlerin tadını dengeler, hem de çeşitlilik sağlar. Nar, üzüm, portakal, kuru incir, kuru üzüm, erik, çilek, elma, kuru portakal kabukları şarküteri tabağında en çok tercih edilen çeşitlerdir. Ayrıca siyah zeytin ve yeşil zeytin ile şarküteri tabağını tamamlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!