ANASAYFA PÜF NOKTASI PIRASA

PIRASA

Pırasa


Pırasının kök kısmını keserek sadece açık yeşil ve beyaz kısımlarını bırakın. Bir-iki dış kabuğunu soyun. Pırasayı uzunlamasına kesin. Her yarımı kesik kısmı alta gelecek şekilde koyup çeyrek parçalar oluşturmak için hazırlayın.



Pırasanın yeşil kısımlarının içinde kalan kum ya da kiri ortaya çıkarmak için katmanlarını ayırarak su dolu bir kabın içinde yıkayın. İsterseniz akan suyun altında teker teker yıkayabilirsiniz.



Pırasaları hafifçe birbirlerine vurarak suyunu süzün. Çeyrek pırasa parçalarını bir araya getirip keskin bir bıçakla tarifte istenen şekilde dilimleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!