ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SARIMSAK NASIL SAKLANIR? KABUKLU VE RENDELENMİŞ SARIMSAK SAKLAMA YÖNTEMLERİ

SARIMSAK NASIL SAKLANIR? KABUKLU VE RENDELENMİŞ SARIMSAK SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Sarımsak uzun süre nasıl saklanır? Rendelenmiş sarımsak nasıl saklanmalıdır? Kabuklu sarımsak nasıl saklanır? İşte, soyulmuş ve soyulmamış sarımsağı saklamak için 4 farklı yöntem:
Sarımsak Nasıl Saklanır? Kabuklu ve Rendelenmiş Sarımsak Saklama Yöntemleri

Mutfakların vazgeçilmezlerinden biri olan, yemeklerde, salata ve soslarda sık sık kullanılan sarımsak, antioksidan özellikleriyle sağlığa iyi gelmektedir. Tam da bu sebeple bol bol alınır, bir arada saklanır ve yemeklerde kullanılır. Ancak sarımsakları bozulmadan saklamak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Sarımsağı soyulmuş, soyulmamış ve rendelenmiş olarak saklayabilirsiniz. İsrafı önlemek için sarımsakları doğru yöntemlerle saklamak son derece önemli. Bu yüzden 'kabuklu sarımsak nasıl saklanır, rendelenmiş sarımsak uzun süre nasıl dayanır?' sorularını sizler için cevapladık. İşte, evde sarımsak saklama yöntemleri:


1. Yöntem: Kabuklu Sarımsak Nasıl Uzun Süre Saklanır?




Tek seferde çok fazla sarımsak alanlar için ilk yöntemimiz örerek saklamak. Henüz soyulmamış kabuklu sarımsakları uzun süre saklamak için şu adımları takip edin;


  • Sarımsakları sapları uzun olacak şekilde alın.
  • Sarımsakların sap kısımlarını birbirine örerek bağlayın.
  • Ördüğünüz sarımsak demetlerini mutlaka karanlık bir yerde, sıcak ve nemden uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.


2. Yöntem: Soyulmuş Sarımsak Nasıl Saklanır?




Tek seferde tüm sarımsakları soyayım, sonradan uğraşmayayım diyenler için önerimiz ise dondurucuda saklama yöntemi. Soyulmuş sarımsakları saklamak için uygulamanız gereken adımlar şu şekilde;


  • Tüm sarımsakların kabuklarını soyun, ayıklayın ve güzelce yıkayın.
  • Yıkadığınız sarımsakları temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla tamamen kurutun.
  • Tamamen kuruyan sarımsakları buzdolabı poşetine veya kapaklı, hava almayan kaplara doldurun.
  • Sarımsakları hava almayacak şekilde yerleştirdikten sonra dondurucuya aktarın. 
  • Yemek yapacağınız zaman ihtiyaç duyduğunuz kadarını kullanabilir, kalanını aynı şekilde muhafaza edebilirsiniz.


3. Yöntem: Rendelenmiş Sarımsak Nasıl Saklanır?




Eğer sarımsakları yemeklerde ve salatalarda rendelenmiş ya da havanda ezilmiş olarak kullanıyorsanız, bu yöntem sizin için ideal olacaktır. Rendelenmiş ve ezilmiş sarımsakları saklamak için uygulamanız gereken adımlar;


  • Sarımsakların kabuklarını soyun ve bol su ile yıkayın.
  • Ardından sarımsakları havanda ezin, rendeleyin veya küçük küçük kesin. (Kullanacağız şekilde kesin.)
  • Rendelediğiniz sarımsakları hava almayan kapaklı kapların içerisine doldurun.
  • Daha sonra sarımsakların üzerine bolca zeytinyağı ve isteğe göre biraz tuz ekleyin.
  • Kabın içerisindekileri güzelce karıştırın ve kapağını kapatın.
  • Hazırladığınız bu karışımı buzdolabının normal bölmelerinde (buzluk ve dondurucu değil) saklayabilirsiniz.
  • Eğer dondurucu ya da buzlukta saklayacaksanız, sarımsakları kullanmadan önce çözünmesi için bir süre beklemeniz gerekir.


4. Yöntem: Sarımsak Buzlukta Nasıl Saklanır?




Sarımsakları en uzun süre saklamanın yolu buzlukta muhafaza etmektir. Ancak bu yöntemde saklanan sarımsaklar, cacık, salata, sos gibi pişirilmeyen yemeklerde fazla tercih edilmez. Eğer yine de salatalarda kullanmak istiyorsanız, çözünmesi için uzun süre beklemeniz gerekir. Ancak yemeklerin içinde kullanacaksanız, hiç bekletmeden yemeğin içine ekleyebilirsiniz. Sarımsakları buzlukta saklamak için uygulamanız gereken adımlar;


  • Sarımsakları güzelce ayıklayın, temizleyin ve yıkayın.
  • Sarımsakları havanda ezin veya rendeleyin. Eğer uğraşmak istemiyorsanız, mutfak robotundan da geçirebilirsiniz.
  • Buz kalıbını alın ve her bölmesine tek seferde kullanacağınız kadar sarımsak koyun.
  • Tüm sarımsaklar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Sarımsakları buz kalıbına koyduktan sonra üzerine çok az içme suyu veya bolca zeytinyağı ilave edin.
  • Zeytinyağı veya su kullanımına sarımsağı ekleyeceğiniz yemekleri düşünerek karar verin.
  • Hazırladığınız kalıbı buzluğa kaldırın. Bu şekilde kokusuz olarak saklayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!