ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER PORTAKALLI TATLILAR: KOLAY, FARKLI VE NEFİS 16 PORTAKALLI TATLI TARİFİ

PORTAKALLI TATLILAR: KOLAY, FARKLI VE NEFİS 16 PORTAKALLI TATLI TARİFİ

Portakalla hangi tatlılar yapılır? Portakallı tatlılar nelerdir? Portakal nasıl tüketilir? İşte, tatlı krizlerine son verecek birbirinden lezzetli, pratik ve nefis 16 portakallı tatlı tarifi:
Portakallı Tatlılar: Kolay, Farklı ve Nefis 16 Portakallı Tatlı Tarifi

Bilimsel adı Citrus X sinensis olan portakal, ağaçta yetişen bir meyvedir. Turunçgillere ait bir meyve olan portakal, ülkemizde en çok Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Güney Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Turuncu rengi ve hoş kokusuyla bilinen bu meyve, sonbahar ve kış aylarında tüketilmeye başlar. C vitamini deposu olan portakal, B vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum bakımından da zengindir. Kan basıncını düşüren portakal, aynı zamanda kolesterolü de dengeler. Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur. Kolajen üretimini hızlandırır, cildin yenilenmesini sağlar. Yaşlanma karşıtı etkileri de mevcuttur. Bağışıklığı güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilmesi önerilir. Portakal hem sade, hem sıkılarak, hem de yemek ve tatlıların içerisinde kullanılarak tüketilebilir. Peki, portakallı tatlılar nelerdir? Portakalla hangi tatlılar yapılır? İşte, tadına doyamayacağınız lezzetli, pratik ve farklı 16 nefis portakallı tatlı tarifi:



Çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan kurabiyeyi, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyuyla birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. Portakallı kurabiyeyi şeker ile tatlandırabilirsiniz.



Ana malzemeleri portakal suyu, nişasta ve şeker olan bu tatlı, özel günlerde sık sık tüketilir. Portakal jöleli kekin hazırlanışı ortalama 20 dakikadır. Sonrasında fırında pişirilir ve çikolata ile servis edilir.



Portakal, kahvaltı sofralarına renk katan reçel yapımında da kullanılır. Portakal, şeker ve su ile hazırlanan portakal reçelini cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.



Sorbe, meyve püresi, su ve şeker ile hazırlanan bir tatlıdır. Soğuk bir şekilde servis edilir. Bu yüzden sıcak günlerin en ferahlatıcı lezzetlerinden biridir. 



Okurumuzdan gelen portakallı kek tarifi, krem peynirli sır, portakal şurubu ve yumuşak kek harcı ile hazırlanır. Ağızda dağılan kek, portakallı şurup ile ıslatılır.



İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan tiramisuyu, bu kez farklı bir şekilde hazırlıyoruz. Peynirli krema, pastacı kreması ve sabayon ile hazırlanan portakallı tiramisuyu, ufak kuplarda sunabilirsiniz.



Hafifliği, pratikliği ve lezzeti ile çok sevilen cheesecake'i, kışın favori meyvesi olan portakal sosu ile hazırlıyoruz. Farklı aroma katmak için limon ve mandalina rendesi de ekleyebilirsiniz.



Pelte, az malzeme ile kolayca hazırlanan bir tatlıdır. Portakallı pelte yapımında, portakal suyu, portakal kabuğu, şeker ve nişasta kullanılır. Hazırlaması ortalama 25 dakikadır.



Dünya Çikolata Ustaları Ödülü'nü alan Gamze Baş'tan nefis mi nefis bir tarifimiz var. Kurumuş portakal dilimleri ile hazırlanan bu tatlıyı, atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.