ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER SANDVİÇ EKMEĞİ

> SANDVİÇ EKMEĞİ
15 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sandviç ekmeği tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Sandviç ekmeği Nasıl Yapılır

*Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tozşeker ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya, süt, su, yumurtanın akı ve ayçiçeği yağını ekleyip yoğurun.

*Hamuru küçük bezelere bölüp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika bekletin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmekleri 20 dakika pişirin.

*Ekmekler ılındıktan sonra ortadan ikiye bölerek içine kaşarpeyniri ve salam yerleştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.