ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER SANDVİÇ EKMEĞİ

Sandviç Ekmeği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Sandviç Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tozşeker ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya, süt, su, yumurtanın akı ve ayçiçeği yağını ekleyip yoğurun.
  • Hamuru küçük bezelere bölüp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika bekletin.
  • Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmekleri 20 dakika pişirin.
  • Ekmekler ılındıktan sonra ortadan ikiye bölerek içine kaşarpeyniri ve salam yerleştirip servis yapın.
  • Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz ekmek tariflerine buradan göz atabilirsiniz. Dilerseniz, nefis hamburger ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!