ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ TAYLAND MUTFAĞI YEMEKLERİ: TAYLAND MUTFAĞINDAN 12 NEFİS TARİF

TAYLAND MUTFAĞI YEMEKLERİ: TAYLAND MUTFAĞINDAN 12 NEFİS TARİF

Tayland mutfağının en meşhur yemekleri nelerdir? Tayland'da ne yenir? İşte, yeni tatlar denemek isteyenler için Tayland mutfağından 12 nefis tarif:
Tayland Mutfağı Yemekleri: Tayland Mutfağından 12 Nefis Tarif

Doğasıyla, rengarenk çiçekleriyle, kendine özgü mutfağıyla, gelenekleriyle, tapınakları ve sıcakkanlı insanlarıyla Tayland dünyanın görülmesi gereken ülkelerinden biri. Tayland’da yemek yerken bıçak kullanılmıyor. Yemekler çatal ve kaşıkla yeniyor. Tatlısıyla, tuzlusuyla, acısıyla ekşisiyle tüm yemekler aynı anda sofraya geliyor. İçinde mantar, karides ve bizlerin alışık olmadığı yeşilliklerin bulunduğu çorba, daha sonra da tüm restoranlarda olduğu gibi fazlaca kurutulmuş ızgara balık, yosun ya da yine tropikal otlarından oluşan salatalar sofraya aynı anda geliyor. Tayland mutfağında ekmek yok. Ekmek yerine pilav yiyorlar. Ama bizim alıştığımız tereyağlı cinsten değil. Haşlama pirinç. Tayland mutfağını yakından keşfetmek isteyenler için, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için derledik. İşte, Tayland mutfağından 12 farklı tarif:


Karides ve levrek kullanılarak hazırlanan tom yum çorbası, Tayland'ın en meşhur çorbalarının başında gelir. Sıcak ve ekşi bir tada sahip olan tom yum çorbası, ortalama 30 dakikada hazırlanır.


Hindistan cevizi sütü, zencefil, mantar ve karidesle hazırlanan tom kha kai, ekşimsi bir tada sahip olan meşhur çorbalardan biridir. Hint mutfağında da ilgi gören bu çorba, Hindistan'da karides yerine tavuk ile hazırlanır.


Karides, noodle ve tamarin ile hazırlanan pad thai, Tayland başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Hazırlanan yemek, ana yemek olarak sofralardaki yerini alır.


Biftek, hindistan cevizi sütü, köri ezmesi ve hurma ile hazırlanan massaman curry, Tayland mutfağında çok popüler olan bir yemektir. Bu yemek, genellikle yasemin pirinci ile birlikte sunulur.


Bezelye, hindistan cevizi sütü ve tavuk göğsü ile hazırlanan kaeng khiao wan kai, 'yeşil körili tavuk' yemeği olarak da bilinir.


Alabalık, karides ve balık sosu ile hazırlanan bu yemek, Güney Asya'da çok popülerdir. Diğer çorbalarda olduğu gibi tatlı-ekşi bir tada sahip olan kaeng som, köri ezmesi ile zenginleştirilir.


Kızarmış pirinç ve karidesle hazırlanan khao phat kung, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Khao phat kung yapımında balık sosu, soya sosu ve sriracha sosu kullanılır.


Bir çeşit pirinç salatası olarak bilinen khao yam, Tayland mutfağının spesiyal tatlarından biridir. Khao yam yapımında birbirinden farklı baharatlar kullanılır.