Kaeng Som

Alabalık, karides ezmesi, demirhindi ve balık sosu ile hazırlanan kaeng som, Tayland mutfağıyla özdeşleşen bir çorbadır. Güneydoğu Asya'da çok popüler olan bu yemek, tatlı-ekşi bir köri çorbasıdır. Köriyi tatlandırmak için çorbanın içinde hurma püresi kullanılır. Malzemeler hazırsa, Tayland mutfağından kaeng som tarifine geçebiliriz.
Tayland mutfağından tom yum çorbası ve beef massaman curry tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Kaeng Som Tarifi İçin malzemeler
- 10 gram kuru kırmızı biber
- 60 gram ince doğranmış arpacık soğan
- 20 gram karides ezmesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram haşlanmış alabalık (fileto)
- 6 su bardağı sade balık suyu
- 134 gram demirhindi posası
- 4 yemek kaşığı balık sosu
- 20 gr hurma püresi
Kaeng Som Nasıl Yapılır?
- Havanda, biberleri ve tuzu, macun kıvamına gelene kadar dövün.
- Karides ezmesini ekleyin ve pürüzsüz olana kadar havanda dövmeye devam edin.
- Dilimlenmiş arpacık soğanlarını, her seferinde birkaç yemek kaşığı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar ezin.
- Pürüzsüz bir macun elde edene kadar balık etini ve dövün.
- Balık suyunu bir tencereye koyun ve hafifçe kaynatın.
- Hazırlanan macunu karıştırın, ardından demirhindi püresi, balık sosu ve hurmayı ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edildiğinde hazırdır.
- İki kişilik çorba hazırlamak için 4 yemek kaşığı macundan alarak orta boy bir tencerede kaynatın. Sebzeleri ekleyin.
- Hazır olduğunda küp küp doğranmış balık filetosu, soyulmuş ve ayıklanmış karides ekleyin. Pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR