ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KAENG KHİAO WAN KAİ

Kaeng Khiao Wan Kai

Kaeng Khiao Wan Kai

Kaeng khiao wan kai, Tayland mutfağında çok meşhur olan yeşil körili tavuktur. Hindistan cevizi sütü, haşlanmış bezelye, tavuk göğsü, fesleğen ve köri ezmesi ile hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, kaeng khiao wan kai tarifine geçebiliriz.

Tayland usulü khao yam ve yam nua tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaeng Khiao Wan Kai Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • 300 ml Hindistan cevizi sütü
  • 5 adet acı biber 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2/3 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet kurutulmuş kaffir lime yaprağı, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı balık sosu 
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı taze fesleğen 
  • 2 yemek kaşığı köri ezmesi 

Kaeng Khiao Wan Kai Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede yağı ısıtın köri ezmesini ve baharatları ekleyerek soteleyin. Hindistan cevizi sütü, lime yaprakları, balık sosu ve şekeri ekleyerek kaynatın.
  • Tavuk ve bezelyeleri tencereye ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra taze fesleğen ince dilimlenmiş kırmızı biber ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!