ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ MANGO STİCKY RİCE

Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice

Güney Asya sütlacı olarak da bilinen mango sticky rice, yolu Tayland'a düşen herkesin ilk tatması gereken tatlılardan biridir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen bu tatlı, Türk mutfağındaki sütlaç ile benzerlikler göstermektedir. Ancak mango sticky rice yapımında yapışkan pirinç, mango ve hindistan cevizi sütü kullanılır. Malzemeler hazırsa, mango sticky rice nasıl yapılır birlikte görelim.

Meksika sütlacı olarak bilinen arroz con leche tarifine de göz atın. Sütlü tatlılar severler için magnolia ve pastel de nata tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mango Sticky Rice Tarifi İçin malzemeler

Yapışkan pirinç için:

  • 2/3 fincan hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı beyaz yapışkan beyaz pirinç
  • 1/2 fincan şeker
  • 2/3 hindistan cevizi sütü
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tuzlu hindistan cevizi sütü için:

  • 1 çay kaşığı pirinç unu
  • 1/2 fincan hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Sunum için:

  • 2 yemek kaşığı maş fasulyesi (kabuklu)
  • 2-3 adet mango

Mango Sticky Rice Nasıl Yapılır?

  • Yapışkan pirinç için; Pirinci bir kaseye koyun ve bol su ile yıkayın.
  • Nişastasını akıtmak için pirinçleri güzelce çalkalayın ve tekrar sudan geçirin.
  • Pirinci en az 4 saat su içerisinde bekletin. Ardından suyunu süzün tencereye ekleyin.
  • 25-30 dakika kendi buharında pişirin.
  • Farklı bir tencerede şeker, tuz ve hindistan cevizi sütünü karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar pişirin.
  • Pirinç piştiğinde, hazırladığınız hindistan cevizli karışımı pirinçlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımın üzerini folyo ile örttükten sonra 20 dakika bekletin.
  • 20 dakika sonunda spatula yardımıyla alttan üste doğru gelecek şekilde karıştırın. Tekrar üzerini örtün.
  • Tuzlu hindistan cevizi sosu için; Pirinç unu ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Karışımın üzerine hindistan cevizi sütü ve tuz ekleyerek ocakta orta ateşte pişirin.
  • Karışım koyulaşmaya başladığında altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Maş fasulyesi için; Fasulyeleri iki kez soğuk sudan geçirin ve küçük tencereye koyun.
  • Fasulyelerin üzerine 2 bardak su ekleyerek orta ateşte kaynatın.
  • Fasulyeler kaynamaya başladığında ocaktan alın ve kapağını kapatarak 10 dakika daha bekleyin.
  • Fasulyelerin suyunu süzdükten sonra soğuk su ile yıkayın.
  • Bir tavayı hafifçe yağlayın ve fasulyeleri bu tavaya alın.
  • Fasulyeleri gevrekleşip açık altın rengine dönene kadar kavurun. Ardından tabağa alarak soğumaya bırakın.
  • Sunum için; Mangoları küçük dilimler halinde doğrayın ve tabağa alın.
  • Mangonun yanına yapışkan pirinç ekleyin ve üzerine hindistan cevizi sosu gezdirin.
  • Son olarak gevrekleşen maş fasulyelerini de üzerine ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!