Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice
19 Ocak 2024

Güney Asya sütlacı olarak da bilinen mango sticky rice, yolu Tayland'a düşen herkesin ilk tatması gereken tatlılardan biridir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen bu tatlı, Türk mutfağındaki sütlaç ile benzerlikler göstermektedir. Ancak mango sticky rice yapımında yapışkan pirinç, mango ve hindistan cevizi sütü kullanılır. Malzemeler hazırsa, mango sticky rice nasıl yapılır birlikte görelim.

Meksika sütlacı olarak bilinen arroz con leche tarifine de göz atın. Sütlü tatlılar severler için magnolia ve pastel de nata tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Mango Sticky Rice için

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kısa taneli pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı beyaz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz 

Sosu için:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet dilimlenmiş mango
  • 1 yemek kaşığı toz susam
Mango Sticky Rice

Nasıl Yapılır

  1. Pirinç ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  2. Başka bir tencereye 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi sütü, 1 su bardağı şeker ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyerek karıştırın. Malzemeleri orta ateşte kaynatın.
  3. Pişirdiğiniz pirinci, hindistan cevizi sütlü karışıma ekleyin ve ocağın altını kapatın. Kapağını kapatarak 1 saat soğuması için bekleyin. 
  4. Sosu için yarım su bardağı hindistan cevizi sütü, 1 yemek kaşığı şeker, tuz ve nişastayı sos tavasına alıp karıştırın. 
  5. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırma işlemini bırakmayın. Sosu hazırladıktan sonra, pirinci servis tabağına alın. 
  6. Mangoları doğrayarak pirincin yanına yerleştirin. Hazırladığınız sosu mango ve pirincin üzerine dökün. Susam serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
avatar
elifn YORUM 19 Ocak 2024, 15:27
merhaba, ölçüleriniz açık ve net değil. Fincan dediğiniz ne fincanı acaba? su bardağına göre ölçü daha anlaşılır olabilirdi.
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 19 Ocak 2024, 17:13
Merhaba, tarif ölçülerini su bardağına göre düzenledik. Yorum için teşekkür ederiz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo