Yam Nua

Yam Nua
15 Eylül 2021

Tayland mutfağıyla özdeşleşen yam nua, klasik salatalardan farklı olarak dana etiyle hazırlanır. Balık sosu, limon otu, kişniş yaprağı, nane ve salatalık gibi malzemelerle hazırlanan yam nua, acı severlerin favorisidir. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü yam nua tarifine geçebiliriz.

Thai marul sarma ve karidesli pad thai tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yam Nua için

Malzemeler

  • 300 gr antrikot
  • 15 tane cherry domates
  • 1 yemek kaşığı balık sosu 
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 büyük arpacık soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 dal ince dilimlenmiş taze soğan 
  • 2 limon otu, ince dilimlenmiş
  • 2 acı biber, ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1,5 su bardağı kişniş yaprağı 
  • 1 su bardağı nane yaprağı 
  • 1 su bardağı ince doğranmış salatalık

Sos için;

  • ¼ su bardağı taze limon suyu
  • 2 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı pul biber 
  • ½ çay kaşığı şeker
  • Tuz 
  • Karabiber 
Yam Nua

Nasıl Yapılır

  1. Antrikot pişirlir ve dilimlenerek kenara alınır. 
  2. Salata için domatesler ikiye bölünür, kişniş ve nane düzensiz birkaç parçaya bölünür. 
  3. Kalan yeşillik eklenir. 
  4. Sos için olan malzemeler karıştırılır, homojen bir kıvam alır. 
  5. Salata içerine antirikot ve sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo