ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ YAM NUA

Yam Nua

Yam Nua

Tayland mutfağıyla özdeşleşen yam nua, klasik salatalardan farklı olarak dana etiyle hazırlanır. Balık sosu, limon otu, kişniş yaprağı, nane ve salatalık gibi malzemelerle hazırlanan yam nua, acı severlerin favorisidir. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü yam nua tarifine geçebiliriz.

Thai marul sarma ve karidesli pad thai tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yam Nua Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr antrikot
  • 15 tane cherry domates
  • 1 yemek kaşığı balık sosu 
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 büyük arpacık soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 dal ince dilimlenmiş taze soğan 
  • 2 limon otu, ince dilimlenmiş
  • 2 acı biber, ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1,5 su bardağı kişniş yaprağı 
  • 1 su bardağı nane yaprağı 
  • 1 su bardağı ince doğranmış salatalık

Sos için;

  • ¼ su bardağı taze limon suyu
  • 2 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı pul biber 
  • ½ çay kaşığı şeker
  • Tuz 
  • Karabiber 

Yam Nua Nasıl Yapılır?

  • Antrikot pişirlir ve dilimlenerek kenara alınır. 
  • Salata için domatesler ikiye bölünür, kişniş ve nane düzensiz birkaç parçaya bölünür. 
  • Kalan yeşillik eklenir. 
  • Sos için olan malzemeler karıştırılır, homojen bir kıvam alır. 
  • Salata içerine antirikot ve sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!