ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ TOM KHA KAİ

Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

Tayland mutfağına özgü bir yemek olan tom kha kai, hindistan cevizi sütü, baharat ve ekşiliklerle hazırlanan bir çorba çeşididir. Tayland mutfağı denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden biridir. Uzakdoğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Özellikle Hindistan taraflarında karides yerine tavuk parçaları kullanılır. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü tom kha kai nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak tom yum çorbası ve ramen tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tom Kha Kai Tarifi İçin malzemeler

  • 750 ml. sebze suyu
  • 750 ml. hindistan cevizi sütü
  • 1 büyük parça havlıcan ya da zencefil
  • 1 adet soğan
  • 2 limon otu
  • 200 gram mantar
  • 7 kireç yaprağı
  • 4 baharatlı biber
  • 200 gram temizlenmiş karides
  • Kahverengi şeker
  • Soya sosu
  • Kişniş

Tom Kha Kai Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebze suyunu kaynatarak konsantre bir şekilde azaltın.
  • Bu esnada soğanı ve havlıcanı ufak dilimler halinde doğrayın ve suyun içerisine alın.
  • Bir havanda limon otunu ezin. Tencereyi orta ateşe ayarlayın.
  • Üzerine kireç yaprağı, hindistan cevizi sütü ve limon otunu ekleyin.
  • Su kaynamaya başladığında kireç yaprağı ve limon otunu süzerek çıkartın.
  • Ardından dilimlenmiş soğan ve mantarı ekleyerek 10 dakika pişirin.
  • Kaynamaya devam eden suya karides ve acı biberi ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine lime, soya sosu, kişniş suyu ve şeker ekleyerek servis edin.
  • Tom kha kai çorbası, pirinç pilavı ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

Tom Kha Kai Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bu çorbayı karides yerine, haşlanmış tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.
  • Tarifin orijinalinde havlıcan kullanılmaktadır. Ancak havlıcan bulamazsanız, zencefil de kullanabilirsiniz.
  • Kireç yaprağı ve limon otu mutlaka çorbadan çıkartılmalıdır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!