ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BİFTEK TARİFLERİ: TADINA DOYAMAYACAĞINIZ 10 NEFİS BİFTEK TARİFİ

BİFTEK TARİFLERİ: TADINA DOYAMAYACAĞINIZ 10 NEFİS BİFTEK TARİFİ

Biftek nasıl pişirilir? Biftek hangi yemeklerde kullanılır? İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek yüksek proteinli, doyurucu ve birbirinden lezzetli 10 farklı biftek tarifi:
Biftek Tarifleri: Tadına Doyamayacağınız 10 Nefis Biftek Tarifi

Dana etinden dilimlenerek çıkartılan biftek, genelde mühürleme, kızartma ve ızgara yöntemleriyle pişirilir. Başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde ve Türkiye'de yaygın olarak tüketilen biftek, büyükbaş hayvanların dizinin üst kısmında yer alır. Yağ ve sinir içermediği için hem fiyat olarak pahalı, hem de lezzetlidir. 100 gramlık biftek, yaklaşık 135 kalori değerindedir ve 21 gram protein içerir. Bu yüzden sporcu beslenmelerinde de önemli bir yere sahiptir. 'Biftekle hangi yemekler yapılır?' diye merak edenler için, işte nefis biftek tarifleri:



Kayın mantarı, krema ve soğan ile hazırlanan mantar sosu, bifteğe çok yakışan soslardan biridir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alan mantar soslu biftek, patates püresi eşliğinde sunulabilir.



Biftek ile sulu bir yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Havuç, kereviz ve domates ile hazırlanan sebzeli biftek, yumuşayana kadar pişirilir. İsteğe göre farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.



Enginar, tereyağı ve biftek ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu ortalama 200 kalori olan enginarlı dana biftek, yüksek oranda protein içerir.



Maden suyu ile lezzetlendirilen bu biftek, tavada yüksek ateşte mühürlenir. Daha sonra bol soğanlı sos ile zenginleştirilir. Yumuşayana kadar pişirildikten sonra sofralardaki baş köşeyi alır.



Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastalarına özel, nefis bir tarifi sizlere sunuyoruz. Havuç, soğan ve biberiye ile tatlandırılan havuçlu biftek, diyet listeleri için de uygundur.



İnce şeritler halinde doğranan biftek, baharatlı yağlı sos ile harmanlanır. Buzdolabında 1 saat dinlendirilen ve yüksek ateşte pişirilen biftek, barbekü sosuyla daha lezzetli bir hale getirilir.



Mantar, domates, soğan, patates ve sarımsak ile zenginleştirilen fırında sebzeli biftek, en lezzetli ana yemeklerden biridir. Fırında sebzeli bifteği kolayca hazırlamak için, videolu anlatımından faydalanabilirsiniz.