Biftek Tarifleri: Tadına Doyamayacağınız 10 Nefis Biftek Tarifi

Biftek nasıl pişirilir? Biftek hangi yemeklerde kullanılır? İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek yüksek proteinli, doyurucu ve birbirinden lezzetli 10 farklı biftek tarifi:
Biftek Tarifleri: Tadına Doyamayacağınız 10 Nefis Biftek Tarifi
24 Nisan 2024, 21:45

Dana etinden dilimlenerek çıkartılan biftek, genelde mühürleme, kızartma ve ızgara yöntemleriyle pişirilir. Başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde ve Türkiye'de yaygın olarak tüketilen biftek, büyükbaş hayvanların dizinin üst kısmında yer alır. Yağ ve sinir içermediği için hem fiyat olarak pahalı, hem de lezzetlidir. 100 gramlık biftek, yaklaşık 135 kalori değerindedir ve 21 gram protein içerir. Bu yüzden sporcu beslenmelerinde de önemli bir yere sahiptir. 'Biftekle hangi yemekler yapılır?' diye merak edenler için, işte nefis biftek tarifleri:


  1. Mantar Soslu Biftek


Kayın mantarı, krema ve soğan ile hazırlanan mantar sosu, bifteğe çok yakışan soslardan biridir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alan mantar soslu biftek, patates püresi eşliğinde sunulabilir.


  1. Sebzeli Biftek


Biftek ile sulu bir yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Havuç, kereviz ve domates ile hazırlanan sebzeli biftek, yumuşayana kadar pişirilir. İsteğe göre farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Enginarlı Dana Biftek


Enginar, tereyağı ve biftek ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu ortalama 200 kalori olan enginarlı dana biftek, yüksek oranda protein içerir.


  1. Maden Sulu Biftek


Maden suyu ile lezzetlendirilen bu biftek, tavada yüksek ateşte mühürlenir. Daha sonra bol soğanlı sos ile zenginleştirilir. Yumuşayana kadar pişirildikten sonra sofralardaki baş köşeyi alır.


  1. Havuçlu Biftek


Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastalarına özel, nefis bir tarifi sizlere sunuyoruz. Havuç, soğan ve biberiye ile tatlandırılan havuçlu biftek, diyet listeleri için de uygundur.


  1. Barbekü Soslu Biftek


İnce şeritler halinde doğranan biftek, baharatlı yağlı sos ile harmanlanır. Buzdolabında 1 saat dinlendirilen ve yüksek ateşte pişirilen biftek, barbekü sosuyla daha lezzetli bir hale getirilir.


  1. Fırında Sebzeli Biftek


Mantar, domates, soğan, patates ve sarımsak ile zenginleştirilen fırında sebzeli biftek, en lezzetli ana yemeklerden biridir. Fırında sebzeli bifteği kolayca hazırlamak için, videolu anlatımından faydalanabilirsiniz.


  1. Avcı Usulü Biftek


Mantar, biber ve domates ile birlikte pişirilen avcı usulü biftek, fıstıklı pilav ile birlikte servis edilir. Üzerini lezzetlendirmek için, rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.


  1. Üç Biberli Biftek


Kırmızı, sarı ve yeşil biberle hazırlanan bu yemek, davet sofralarının favorilerindendir. İsteğe göre soğan ve sarımsakla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Biftek Rulo


Klasik tariflerden sıkılanlar için, nefis biftek rulo tarifini öneriyoruz. İç harcı bezelye ve ıspanak ile doldurulan biftekler, rulo şeklinde sarıldıktan sonra ince ince dilimlenir.


Şunlara da göz atın;

  1. Biftek pişirmenin püf noktaları nelerdir?
  2. Et mühürleme teknikleri
  3. Dana etli tarifler
  4. Et nasıl marine edilir?
  5. Soğuk et yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo