ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KHAO PHAT KUNG

Khao Phat Kung

Khao Phat Kung

Tayland mutfağında pirinç, temel malzemelerin başında gelir. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan pirincin kızartılmış haline ise khao phat kung ismi verilmektedir. Tayland'da günün her saati yenilen khao phat kung, kızarmış pirincin karidesle zenginleştirilmesiyle hazırlanır. 

Thai usulü somonlu ve sebzeli pilav tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Khao Phat Kung Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 250 gr kuşbaşı tavuk göğsü 
  • 1 orta boy soğan, yemeklik doğranmış  
  • 1 adet çin lahanası, doğranmış 
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş 
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 2 adet havuç rendesi 
  • 400 gr pişmiş yasmin pirinç  
  • 2 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı balık sos 
  • 1 yemek kaşığı soya sos 
  • 1 yemek kaşığı Sriracha sos 
  • 1 yemek kaşığı lime suyu 
  • 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış 

Khao Phat Kung Nasıl Yapılır?

  • Tava ısıtılır ve tavuk, soğan ve çin lahanasının beyaz kısımları 3-4 dakika pişirilir. 
  • Sarımsak, bezelye ve havuç eklenerek 2 dakika pişirilir. 
  • Pirinç, çin lahanası eklenerek karıştırılır. 
  • Soya sos, balık sosu, sriracha, limon suyu ve yeşil soğan eklenir. 
  • Karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!