ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SAĞLIKLI YEMEKLER: HAFİF VE NEFİS 19 SAĞLIKLI YEMEK TARİFİ

SAĞLIKLI YEMEKLER: HAFİF VE NEFİS 19 SAĞLIKLI YEMEK TARİFİ

Sağlıklı yemekler nelerdir? Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için birbirinden lezzetli ve hafif tarifleri yazımızda derledik. İşte, pratik ve nefis 19 sağlıklı yemek tarifi:
Sağlıklı Yemekler: Hafif ve Nefis 20 Sağlıklı Yemek Tarifi

Grip, soğuk algınlığı, sinüzit, zatürre ve bronşit gibi mevsim hastalıklarına yakalanmamak için, sağlıklı beslenmeye özen göstermeniz gerekiyor. Özellikle de havaların soğuk olduğu ve mevsim geçiş dönemlerinde yediklerine daha fazla dikkat etmelisiniz. Peki, sağlıklı beslenmek için ne yemeliyiz, günde kaç öğün beslenmeliyiz? Sağlıklı besinler nelerdir? Öncelikle günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltıyı es geçmeyin. Uyandıktan en geç 1 saat içerisinde kahvaltınızı yapmaya çalışın. Günde 3 ara ve 3 ana öğün olacak şekilde beslenin. Ana öğünlerinize sebze, et, balık, bakliyat gibi besinleri dahil ederken, ara öğünlerde kuruyemiş ve meyvelere yer verin. Sağlıklı beslenmek tek başına yeterli olmayacağı için gün içinde hareketsizlikten de kaçının, tempolu yürüyüşler yapın.


Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için, yiyebileceğiniz hafif tarifleri sizler için derledik. İşte, birbirinden lezzetli 19 sağlıklı yemek tarifi;



Sindirim sistemini düzenlemesiyle bilinen karnabaharı, rendelenmiş kaşar peyniri ve beşamel sos ile birleştirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Fırında pişirildikten sonra servis edilen karnabahar graten, az kalorili ve hafif bir yemektir.



Vücut direncini arttırmasıyla bilinen kereviz ve protein deposu olan tavuğu bir araya getirdik. Soya sosuyla tatlandırılan bu yemek, zengin içeriği sayesinde vücuda enerji verir.



Türk mutfağında çok fazla tüketilmeyen ördek eti, aslında kalp ve damar sağlığını koruyor. Aynı zamanda kötü kolesterolün düşmesine de yardımcı oluyor. Kolayca hazırlanan ördek göğsünü, beslenme programınıza eklemeyi unutmayın.



Kereviz dendiğinde birçok kişini burun kıvırsa da, portakal aromasıyla tatlandırılan bu yemeği çok seveceksiniz. Diyet listelerine de uygun olan zeytinyağlı portakallı çanak kerevizleri, öğle ve akşam yemeklerinde tüketebilirsiniz.



Ispanak, kaz ayağı, pırasa gibi faydalı otlarla hazırlanan mücveri, çift taraflı kızarttıktan sonra yoğurtlu sos eşliğinde sunabilirsiniz. Fazla yağını almak için, mücverleri kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.



Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için haftada en az 1-2 kez balık tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Palamut ile hazırlanan balık yahnisi, hem omega 3, hem de protein bakımından zengin bir yemektir.



Kuzu et, zencefil, maydanoz ve domates püresi ile hazırlanan bu yemek, buharda pişirilmektedir. Ortalama 1 saatte hazırlanır ve ana yemek olarak servis edilir.