Böğürtlen Soslu Armut

Böğürtlen Soslu Armut
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Böğürtlen Soslu Armut için

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çubuk tarçın

Sosu için

  • 250 gr böğürtlen
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
Böğürtlen Soslu Armut

Nasıl Yapılır

Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. Üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin. Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo