ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BÖĞÜRTLEN SOSLU ARMUT

Böğürtlen Soslu Armut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlen Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çubuk tarçın

Sosu için

  • 250 gr böğürtlen
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası

Böğürtlen Soslu Armut Nasıl Yapılır?

Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. Üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin. Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!