ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BALIK YAHNİSİ

Balık Yahnisi

Balık Yahnisi

Sebze, et ve deniz ürünleriyle hazırlanan yahni, baharatlarla zenginleştirilen sulu bir yemektir. Ana yemek olarak sunulan yahni, bazı yörelerde farklı çeşitlerle hazırlanır. Ülkemizde en çok kırmızı etle yapılan yahniler tüketilse de, İspanyol mutfağında balık yahnisinin yeri bir başkadır. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan yahniyi, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, balık yahnisi nasıl yapılır görelim.

Alternatif olarak etli yahni, papaz yahnisi ve ciğer yahni çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balık Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet palamut
  • Zeytinyağı
  • Salça
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 4 diş sarımsak

Balık Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ise ince bir şekilde kesin.
  • Tencerenin içerisine zeytinyağı koyun ve ısıtın.
  • Palamutların kılçıklarını mutlaka ayıklayın.
  • Yağ ısınmaya başladığında soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanların üzerine kılçıkları ayıklanmış palamutları ekleyerek kavurun.
  • Ardından salça ve nane ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Yemeğin üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Hazırladığınız balık yahnisine, bir adet limonun suyu ve maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Balık Yahnisi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte palamut yerine levrek de kullanabilirsiniz.
  • Balıkçıdan fileto balık alabilir veya kılçıklarını temizletebilirsiniz.
  • Büyük soğan yerine 4-5 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz.
  • Sarımsağın aromasını katmak için, kesmek yerine rendeleyerek de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!