ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ OTLU MÜCVER

Otlu Mücver

Otlu Mücver

Mücver, yapımında bol bol sebzelerin kullanıldığı nefis mi nefis bir yemektir. Genellikle ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Mücverin ana malzemesi kabak olsa da, farklı sebzelerle hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Otlu mücver, ıspanak, pazı, pırasa gibi sebzelerle hazırlanmaktadır. Yapımında İzmir tulumu ve beyaz peynir kullanılır. Hazırlanan mücverler, yapışmaz tavada önlü arkalı kızartılır ve dip sosla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, otlu mücver nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kabak mücver ve fırın mücver tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Mücver Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram karışık ot (ıspanak yaprağı, pazı, kazayağı, ısırgan vb.)
  • 3 dal taze soğan
  • 1 dal pırasa (sadece beyazı)
  • 10 dal dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 10 dal maydanoz
  • 5 dal nane
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı İzmir tulumu
  • 1/2 su bardağı beyaz peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Acı pul biber

Kızartmak için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu dip sos:

  • 2-3 adet kornişon
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 dal dereotu
  • Karabiber
  • Tuz

Otlu Mücver Nasıl Yapılır?

  • Tarifte verilen otların tamamını bol su ile güzelce yıkayın. Üzerinde toprak kalmamasına özen gösterin.
  • Yıkadığınız sebzeleri, kenara alarak tamamen kuruyana kadar bekletin.
  • Bütün yeşillik ve otları ince olacak şekilde doğrayın.
  • Doğradığınız otları geniş bir kaseye alın. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve İzmir tulumunu ekleyin.
  • Daha sonra baharat ve unu da ekleyerek malzemeleri elinizle harmanlayın.
  • En son yumurtaları ekleyerek, kıvam alana kadar yoğurun.
  • Yapışmaz tavaya zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Hazırladığınız harçtan, bir yemek kaşığı alın ve tavaya aktarın.
  • Harcı, önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Yoğurtlu dip sos için, sarımsağı ezin, dereotu ve kornişonu ince ince doğrayın.
  • Yoğurdu bir kase içine alın ve doğradığınız malzemeleri ekleyin. Tuz ve karabiber atıp karıştırdıktan sonra buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız mücveri, yoğurtlu dip sos ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Otlu Mücver Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mücver yapımında sebzelerin kurumasına özen gösterin. Sebzeler nemli kaldıkça kullanacağınız un miktarı artar.
  • Harcın kıvamı çok yumuşak ve akıcı olmamalıdır.
  • Mücverleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Yoğurtlu dip sosu 2 saat önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!