ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU CİĞERİ

Kuzu Ciğeri

Kuzu ciğeri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kuzu ciğeri birde Cabbar usulü hazırlamaya ne dersiniz? Kuyruk yağı ve ciğer ile hazırlanan bu yemeği kimyon, toz biber gibi sevdiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan kuzu ciğeri, lavaşa sararak sunabilirsiniz.

Kuzu külbastı ve kuzu incik tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Ciğeri Tarifi İçin malzemeler

  • 800 g kuzu ciğeri (Zarı alınmış ve kuşbaşı doğranmış)
  • 100 g kuzu kuyruk yağı (Kuşbaşı doğranmış)
  • 30 g tuz
  • 30 g kimyon
  • 30 g toz biber
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet soğan (Halka doğranmış)

Kuzu Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Kuzu ciğeri ve kuyruk yağını bir kaba alarak baharatla harmanlayın ve 2 ciğer, 1 kuyruk yağı olacak şekilde şişe dizin. Kömür ateşinde 3,5 dakika pişirin.
  • Biber ve domatesi kömür ateşinde közleyin.
  • Soğanı tuz, karabiber ve kimyonla harmanlayın.
  • Servis tabağına lavaş ekmeğini koyun ve üzerine pişen ciğeri yerleştirdikten sonra közlenmiş biber ve domatesle birlikte soğan eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!