Kuzu Ciğeri

Kuzu Ciğeri
19 Eylül 2023

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kuzu ciğeri birde Cabbar usulü hazırlamaya ne dersiniz? Kuyruk yağı ve ciğer ile hazırlanan bu yemeği kimyon, toz biber gibi sevdiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan kuzu ciğeri, lavaşa sararak sunabilirsiniz.

Kuzu külbastı ve kuzu incik tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuzu Ciğeri için

Malzemeler

  • 800 g kuzu ciğeri (Zarı alınmış ve kuşbaşı doğranmış)
  • 100 g kuzu kuyruk yağı (Kuşbaşı doğranmış)
  • 30 g tuz
  • 30 g kimyon
  • 30 g toz biber
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet soğan (Halka doğranmış)
Kuzu Ciğeri

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu ciğeri ve kuyruk yağını bir kaba alarak baharatla harmanlayın ve 2 ciğer, 1 kuyruk yağı olacak şekilde şişe dizin. Kömür ateşinde 3,5 dakika pişirin.
  2. Biber ve domatesi kömür ateşinde közleyin.
  3. Soğanı tuz, karabiber ve kimyonla harmanlayın.
  4. Servis tabağına lavaş ekmeğini koyun ve üzerine pişen ciğeri yerleştirdikten sonra közlenmiş biber ve domatesle birlikte soğan eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo