Sazan Levengi

Sazan Levengi
25 Ağustos 2022

Azerbaycan mutfağına özgü bir yemek olan sazan levengi, 'sazan dolması' olarak da bilinir. Büyük bir sazanın içi, erikli, cevizli harç ile doldurulur. Hazırlanan sazan, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Tarifte kullanılan sazan balığının boyutu ve tazeliği iyi seçilmelidir. Malzemeler hazırsa, sazan levengi nasıl yapılır görelim.

Balık tarifleri arayanlar için nefis levrek ceviche ve fırında somon tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sazan Levengi için

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy sazan balığı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı erik salçası
  • 100 gram kişmiş (çekirdeksiz kuru üzüm)
  • Ceviz içi
  • 50 gram kuru erik
  • Karabiber
  • Tuz
Sazan Levengi

Nasıl Yapılır

  1. Nar ekşisi, erik salçası, karabiber ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Balığı tamamen temizlemeden önce bu sosa batırın.
  3. Kuru erik ve üzümleri küçük küçük doğrayın. Ceviz içini, ezin.
  4. Rendelenmiş soğan, erik, üzüm ve ceviz içini karıştırın. Hazırladığınız bu karışım adı levengidir.
  5. Balığın içini temizledikten sonra, içini levengi ile doldurun veya sarın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında sazan levengiyi 1 saat pişirin.
  7. Hazırladığınız sazan levengiyi, maydanoz ve limon dilimleri ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo