ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SAZAN LEVENGİ

Sazan Levengi

Sazan Levengi

Azerbaycan mutfağına özgü bir yemek olan sazan levengi, 'sazan dolması' olarak da bilinir. Büyük bir sazanın içi, erikli, cevizli harç ile doldurulur. Hazırlanan sazan, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Tarifte kullanılan sazan balığının boyutu ve tazeliği iyi seçilmelidir. Malzemeler hazırsa, sazan levengi nasıl yapılır görelim.

Balık tarifleri arayanlar için nefis levrek ceviche ve fırında somon tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sazan Levengi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy sazan balığı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı erik salçası
  • 100 gram kişmiş (çekirdeksiz kuru üzüm)
  • Ceviz içi
  • 50 gram kuru erik
  • Karabiber
  • Tuz

Sazan Levengi Nasıl Yapılır?

  • Nar ekşisi, erik salçası, karabiber ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Balığı tamamen temizlemeden önce bu sosa batırın.
  • Kuru erik ve üzümleri küçük küçük doğrayın. Ceviz içini, ezin.
  • Rendelenmiş soğan, erik, üzüm ve ceviz içini karıştırın. Hazırladığınız bu karışım adı levengidir.
  • Balığın içini temizledikten sonra, içini levengi ile doldurun veya sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında sazan levengiyi 1 saat pişirin.
  • Hazırladığınız sazan levengiyi, maydanoz ve limon dilimleri ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!