ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BUHARDA PİŞİRİLMİŞ DOMATES PÜRELİ ET

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 kırmızıbiber
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sos için

  • 2 çay bardağı domates püresi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini derin bir kaba alın. Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, küp doğradığınız kırmızıbiberi, ince kıydığınız maydanozu ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın.
  • Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişirin. Sos için gerekli malzemeleri tavaya alın.
  • Ayçiçeği yağı, domates püresi ve ince doğradığınız sarımsağı ilave edip 4-5 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Pişen etleri de tavaya alıp karıştırın. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!