Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 1 kırmızıbiber
- 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Sos için
- 2 çay bardağı domates püresi
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
- Karabiber
Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı kuzu etlerini derin bir kaba alın. Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, küp doğradığınız kırmızıbiberi, ince kıydığınız maydanozu ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın.
- Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişirin. Sos için gerekli malzemeleri tavaya alın.
- Ayçiçeği yağı, domates püresi ve ince doğradığınız sarımsağı ilave edip 4-5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Pişen etleri de tavaya alıp karıştırın. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?