Ördek Göğsü

Yeni tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Tavuk, hindi, kırmızı et ve balık etinize hepimiz aşinayız. Ancak ördek eti, ülkemizde çok fazla ilgi görmüyor. Kötü kolesterolü düşüren ördek eti, kalp ve damar sağlığını da korumaktadır. Metabolizmada bulunan yağı enerjiye çevirerek, kilo kontrolünü de sağlar. Kas ve kemik gelişimini destekler. Peki, yüksek oranda protein içeren ördek göğsü nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ördek göğsü tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak dana pikata ve körili mantarlı tavuk tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Ördek Göğsü Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet ördek göğsü
- 2 dal taze biberiye
- 4-5 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Servis için:
- Haşlanmış patates dilimleri
- Yeşillik
Ördek Göğsü Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ördek göğsünün üzerinde bulunan deriyi bıçak yardımıyla ince ince kesin.
- Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.
- Kızan yağın içerisine, ördek etinin yağlı kısmı gelecek şekilde yerleştirin.
- Eti orta ateşte pişirirken üzerine karabiber, soyulmuş sarımsak, biberiye ve tuz ekleyin.
- 5-6 dakikanın ardından ördek etinin diğer kısmını çevirin ve biraz daha pişirin.
- Ardından pişen ördek etini cam fırın kabına yerleştirin ve folyo ile üzerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
- Hazırladığınız ördek göğsünü, haşlanmış patates ve avokadolu bahar salatası ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Ördek Göğsü Kaç Kalori?
- Ördek göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 225 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR