Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle)

Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle)
20 Ağustos 2021

Nefis hindi köftesi ve biberli Çin eriştesi tarifi için tıklayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle) için

Malzemeler

  • 125 g Çin eriştesi
  • 2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 2 adet havuç (Soyulup ince dilimlenmiş)
  • 1 çorba kaşığı taze kök zencefil
  • 300 g mezgit fileto
  • 1+ 1/2 çay kaşığı acı biber (Chilli)
  • 1/2 çay kaşığı 5 baharat tozu (Bu Çin baharatını oluşturan tatlar; acı-tatlı-ekşi-tuzlu-mayhoş)
  • 75 g ince fasulye (Börülce fasulyesi ya da Fransız)
  • 175 g soyulmuş jumbo karides
  • 8 adet taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 damla soya sosu

Baharatlı deniz ürünü ve Çin eriştesi (Noodle) servis için

  • Birkaç dal taze maydanoz
Baharatlı Deniz Ürünü Ve Çin Eriştesi (Noodle)

Nasıl Yapılır

Bol malzemeli ve deniz ürünleriyle nefis bir baharatlı deniz ürünü ve Çin eriştesi (Noodle)

  1. Çin eriştesini derin bir tencerede bol kaynar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve suyunu süzün. Tekrar tencereye alın. İçine biraz natürel sızma zeytinyağı ekleyin ve sıcak tutmaya çalışın.
  2. Kalan zeytinyağını bir wok içinde ya da kalın tabanlı kızartma tavasında ısıtın. Havuçlar ile zencefili 2 dakika kadar karıştırarak soteleyin. Balığı, acı biberi ve 5 baharat tozunu ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. Pişmiş erişte de dahil kalan malzemeleri ilave edip, 1-2 dakika daha karıştırın. Ocaktan alın ve maydanozla süsleyip hemen servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo