ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BEYAZ LAHANALI VE SEBZELİ NOODLE

> BEYAZ LAHANALI VE SEBZELİ NOODLE
Beyaz lahanalı ve sebzeli noodle
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz lahanalı ve sebzeli noodle tarifi için malzemeler
  • 200 gr beyaz lahana 
  • 1 havuç
  • 1  kabak 
  • 1 dolmalık sarı biber 
  • 1 kapya biber 
  • 1 parça taze zencefil (yarım ceviz küçüklüğünde) 
  • 10-12 mantar 
  • 200 g karnabahar 
  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı susam 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 3 yemek kaşığı soya sosu 
  • 1 yemek kaşığı teriyaki sosu 
  • 3 dal taze soğan 
  • 1 küçük kase soya filizi 
Beyaz lahanalı ve sebzeli noodle Nasıl Yapılır

  • Beyaz lahanayı ve diğer sebzeleri  ince uzun jülyen doğrayın. Zencefili de ince dilimleyip jülyen kesin. Kırmızı soğanı da piyazlık doğrayın. Mantarları dilimleyin, karnabaharı yarım ceviz küçüklüğünde doğrayın.  Dilimlediğiniz ve doğradığınız tüm sebzeleri bir kapta harmanlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine sıvı yağ gezdirin, susam ve tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda en fazla 8 dakika haşlayın. Sebzeleri, sosları ve süzdüğünüz makarnayı bir tencerede birleştirin. Kısık ateşte ısıttıktan sonra en son soya filizi ile ince doğranmış taze soğanları ekleyin. Harmanlayıp hemen servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.