Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de yemeklerin içerisinde kullanılır. Birbirinden farklı tekniklerle pişirilen bu besin, sağlık açısından da son derece faydalıdır.
Kestanenin Faydaları Nelerdir?
- C vitamini içeriği ile kolesterol düşürücü etkisi olan kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 kolesterol seviyesini olumlu yönde etkiler.
- Lif ve karbonhidratları nedeniyle oldukça doyurucu bir besindir ve uzun süre tokluk sağlar.
- Bağırsak florasını destekler, kabızlığı önlemede yardımcıdır. Lif içeriği sayesinde bağırsaklarda yavaş emildiği için kan şekerinin çabuk yükselmesine neden olmaz.
- Kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemik ve diş sağlığında etkendir.
- İçeriğindeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için faydalıdır. Kestane, vücudunuza bol miktarda antioksidan sağlayarak sinir sistemi için faydalıdır ve bu da zihinsel sağlığın gelişmesine katkıda bulunur.
- İçeriğindeki zengin amino asit nedeniyle vegan beslenen kişiler, yaşlılar ve sporcular için de ideal bir besindir.
10 Farklı Kestaneli Tarif
- Kestane kremalı elmalı tart

Kestane kreması ile tatlandırılan nefis bir tart tarifi..
- Kestane Çorbası

Kış aylarında içinizi ısıtacak bir çorba tarifi..
- Kestaneli ve Terbiyeli Kereviz

Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir yemek.
- Kestaneli Maragyani

Karadeniz mutfağında çok sevilen maragyaniyi, bir de böyle deneyin.
- Kestaneli Uludağ Pastası
Özel günlerde kolayca yapabileceğiniz bir pasta tarifi..
- Kestaneli Pilav

Davet sofralarının vazgeçilmezi olacak.
- Kestaneli Çullama
