ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KESTANELİ KUTAP

Kestaneli Kutap

Kestaneli Kutap

Kestaneli kutab, Azeri mutfağından yayılan bir tariftir. Kendine has tadıyla çok sevilen bu tarif, kestaneli soğanlı harç ile doldurulur. Hazırlanan hamurlar, yağsız ve yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirilir. Ve sıcak sıcak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan tadı damaklarda kalacak kestaneli kutap tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan yeşillikli kutap tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Kutap Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 400 gram buğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz

Harcı için:

  • 450 gram kestane
  • 1 adet soğan
  • 70 gram tereyağı
  • Tuz
  • Sumak
  • Karabiber

Kestaneli Kutap Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un, tuz, yumurta ve su bir kabın içerisine alınır ve elde edilen hamur yoğrulur.
  • Hamur 20 dakika kadar iyice dinlendirilir.
  • Harç için; Soğan ince ince kıyılır ve tereyağında kızarıncaya kadar kavrulur.
  • Önceden haşlanıp temizlenmiş kestaneler, soğanın üzerine dökülür. Karabiber, sumak ve tuz ilave edilerek sotelenir.
  • Hazırlanan kestaneli harç, çatal yardımıyla iyice ezilir.
  • Hamurlar, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve oklava ile ince ince açılır.
  • Yufkanın yarı tarafına harç koyulur, diğer tarafı ise ay şeklinde üzerine kapatılır.
  • Isınmış tavada her iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Servis ederken, tereyağı ile yağlanır ve yoğurt eşliğinde sunulur. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!