ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KESTANE ÇORBASI

Kestane Çorbası

Kestane çorbası

Kış mevsiminin en lezzetlisi kestane ile içinizi ısıtacak enfes bir çorba tarifi.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestane Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kestane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 5 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • Bir dal biberiye

Kestane Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kestaneleri çizerek ocak üzerinde veya fırında közleyin. Közlenmiş kestaneleri bir mutfak bezinin içine alıp sarın ve ılınıncaya kadar bekletin. Daha sonra kabuklarını ayıklayın. Çıkan kestane kabuklarından bir avuç kadar ayırın. 
  • Kestanelerden 5-6 adet ayırıp kalanını gelişigüzel doğrayın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanı tereyağına ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun, ardından doğradığınız kestaneleri ilave edip birkaç kez çevirin. Sirkeyi ve sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırıp 1 - dakika kavurun. Ardından suyunu ilave edin. Ayırdığınız bir avuç kestane kabuğunu tülbent veya tül bir parçaya sarıp bağlayın ve tencerenin içine sarkıtın. (Bu işlem çorbaya köz tadını verecek ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır).
  • Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ve içinden kabukları çıkarın. Blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin. Tarçın ve biberiye yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Üzerini közlenmiş kestane, biberiye veya maydanoz ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!