ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KESTANE ÇORBASI

Kestane Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestane Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kestane
  • 30 g tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Kestane Çorbası Nasıl Yapılır?

Kestanelerin kabuğunu bıçağın ucuyla iç kabuk görünecek şekilde çizerek közde pişirin. Kabuklarını dikkatlice soyun. 5-6 kestaneyi ayırıp kalanları küçük parçalar şeklinde kesin. Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanı kıyın ve tereyağında kavurun. Küçük kestiğiniz kestaneleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış sarımsağı ilave edin. 2 dakika daha pişirin. Tavuk suyunu ekleyin. 20 dakika pişirin. Çorbayı blender’la ezerek pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Yarım çay kaşığı tarçını ekleyip karıştırın. Bütün kestane içleri ve kekik yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!