ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KESTANELİ ULUDAĞ PASTASI

Kestaneli Uludağ Pastası

Kestaneli Uludağ pastası

İsmini görünümünden alan Uludağ pastası, pandispanya, krema ve çikolata sos ile hazırlanır. İç harcında krokan, damla çikolata ve kestane şekeri kullanılır. Üzeri ise çikolata rendesi ve kestane şekeri ile süslenir. Kışın en güzeli kestanesiyle hazırlayacağınız bu nefis pastayı denemeyen kalmasın :) 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Uludağ Pastası Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya için

  • 5 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1/2 çay bardağı sıcak su 
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin 
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 kutu krem şanti (2 poşet) 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 200 ml krema

İç harcı için

  • 2 paket Antep fıstıklı krokan 
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fıstıklı draje 
  • 1 su bardağı kestane şekeri

Çikolata sos için

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 su bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin 
  • 150 g bitter veya sütlü çikolata

Üzeri için

  • Kestane şekeri 
  • 2-3 dal biberiye 
  • Çikolata rendesi
  • Hindistan cevizi rendesi

Kestaneli Uludağ Pastası Nasıl Yapılır?

  • Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpma kabına alın. Kuru malzemeleri bir kaba eleyerek karıştırın.
  • Toz şekerin yarısını yumurta beyazlarına diğer yarısını sarılara ekleyerek önce yumurta beyazları katılaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ise rengi açılıp köpük gibi olana kadar çırpın. Önce sıcak suyu ekleyip karıştırın, ardından kuru toz karışımı ekleyip düşük devirde kısa süre çırpın.
  • Daha sonra yumurta beyazlarını azar azar alarak söndürmeden hamura yedirin. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kalıba aktarın, eşit olarak yayıp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi süt ile birlikte bir kasede katılaşana kadar çırpın. Kremayı ise başka bir kasede kabarana kadar çırpın ve her ikisini de büyük ve derin bir kasede birleştirip karıştırın.
  • Soğuyan keki küçük küpler halinde kesin ve hepsini kremanın içine aktarın. Kekleri zedelemeden karıştırın, ardından krokan, çikolata, draje ve doğranmış kestaneleri ekleyip iyice karıştırın.
  • İstediğiniz şekilde bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın ve pasta harcını içine boşaltın.
  • Bastırarak kalıba yerleştirin ve üzerini de streç film ile kapatıp dondurucuya alın. 2 saat dondurucuda beklettikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat daha bekletin.
  • Çikolata sos için tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yüzeyini tamamen kapatacak şekilde streç film ile örtüp buzdolabında soğumaya bırakın. Sos iyice soğuduktan sonra blendera alıp akışkan kıvam alana kadar çırpın.
  • Soğuyan pastayı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini çikolata sos ile kaplayın ve kestane şekeri, biberiye dalları, hindistan cevizi rendesi ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!