ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER HAZİRAN AYININ SEBZE VE MEYVELERİ

HAZİRAN AYININ SEBZE VE MEYVELERİ

Haziran ayında hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz? Haziran ayına hangi balıklar tüketilmeli? İşte, sağlıklı beslenmek isteyenler için Haziran ayı sebze, meyve ve balıkları:
Haziran Ayının Sebze ve Meyveleri

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte yaz aylarına giriş yapıyoruz. Tezgahlarda sebze ve meyve çeşitlerini artış göstermeye başladı. Sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğimiz şu günlerde, mevsimin en taze sebze ve meyveleriyle nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. 'Haziran ayında ne yenir, hangi sebze ve meyveler tüketilir?' diye merak edenler için, Haziran ayına özgü lezzetleri sizler için derledik. İşte, mevsimsel beslenmeye özen gösterenler için Haziran ayının meyve ve sebzeleri:




Haziran Ayı Sebzeleri Nelerdir?

Taze fasulye, bakla, enginar, barbunya, bezelye, kabak, salatalık, patlıcan, yeşil biber, domates, semizotu, dolmalık biber, taze soğan, rezene, marul, dereotu, biberiye, fesleğen, nane, tere ve maydanoz.




Haziran Ayı Meyveleri Nelerdir?

Çilek, kayısı, kiraz, vişne, erik, şeftali, dut, karpuz, kavun, yeni dünya ve mürdüm eriği.


Haziran Ayı Balıkları Nelerdir?

Haziran ayı balıkların az bulunduğu bir aydır. İstavrit, orfoz ve çupra balığı bu ayda tüketilebilir. Kalkan balığından uzak durulması gerekir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!