Vişneli Tarifler: Vişne İle Yapılan 15 Nefis Tarif

Vişne ile hangi yemekler yapılır? Vişne hangi tariflerde kullanılır? Vişneli tarifler nelerdir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 15 nefis vişneli tarif:
Vişneli Tarifler: Vişne İle Yapılan 15 Nefis Tarif
21 Haziran 2021, 17:57

Gülgiller familyasına ait bir meyve olan vişne, ülkemizde en çok Afyon, Kütahya, Bayburt ve Denizli illerinde yetişir. Yaz meyvesi olarak bilinen vişne, derin dondurucuya atılarak kış boyunca saklanabilir. Anavatanı Kuzey Anadolu dağları ve Hazar Denizi arasındaki bölge olarak kabul edilir. Genellikle tatlı yapımında kullanılan vişne, sos ve jöle olarak da tercih edilir. Aynı zamanda içeceklerin içinde de kullanılır. Peki, vişne hangi tariflerde kullanılır? İşte, birbirinden lezzetli vişneli tarifler:


  1. Vişneli Mekik


Pastanelerde sık sık rastladığınız mekik kek tarifini bu kez evlerinizde hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan vişneli mekik, ortalama 35-40 dakikada hazırlanır.


  1. Vişneli Klafuti


Fransız mutfağına ait bir tatlı olan klafuti, süt ve bol krema ile hazırlanır. Hazırlaması 5, pişirmesi 30 dakika süren vişneli klafuti, çayın yanında servis edilir.


  1. Vişneli Pazı Sarması


İç harcı pirinç ve vişne ile zenginleştirilen pazı sarması, zeytinyağında pişirilir. Davet sofralarında ana yemek olarak sunulan vişneli pazı sarması, limon dilimleri ile sunulur.


  1. Vişne Pelteli Muhallebi


Süt, vişne suyu ve vişne sosuyla hazırlanan pelteli muhallebi, hindistan cevizi ile zenginleştirilir. Hafif bir tatlı olduğu için yemeklerden sonra afiyetle tüketilebilir.


  1. Vişneli Tart


Tart hamuru ve krema ile hazırlanan vişneli tart, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Üzeri antep fıstığı ile süslenen vişneli tart, isteğe göre meyveli soslarla zenginleştirilebilir.


  1. Vişneli Ayva Tatlısı


Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ayva tatlısını, vişne suyu ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Vişne suyunda pişirilen ayva tatlısını süt kreması ve fıstıkla süsleyebilirsiniz.


  1. Vişne Soslu Panna Cotta


İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan panna cotta, hem hafifliği, hem de lezzetiyle ön plana çıkan bir tatlıdır. Dondurulmuş vişnelerle hazırlanan panna cottayı, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.


  1. Vişne Soslu Sütlü Tatlı


Hem sütlü, hem de meyveli tatlılar sevenleri böyle alalım. Vanilyalı puding, vişne sosu ve sütlü irmik ile hazırlanan bu tatlı, 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.


  1. Vişne Reçeli


Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan vişne reçeli, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Ortalama 30-35 dakika içinde hazırlanan vişne reçelini, cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.


  1. Kupta Vişneli Cheesecake


Son yılların en popüler tariflerinden biri olan cheesecake'i farklı bir versiyonla hazırlamaya ne dersiniz? Yulaflı bisküvi, krema ve vişne sosu ile hazırlanan cheesecake'i, kuplarda sunabilirsiniz.


  1. Çikolatalı Vişneli Parmak İzi Kurabiye


Vişne marmeladı, çikolata sosu ve un ile hazırlanan parmak izi kurabiyeler, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisidir. Hazırladığınız kurabiyelerin üzerini çikolata sosu veya beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.


  1. Pratik Vişneli Crumble


Crumble, İngiliz mutfağına özgü bir tatlıdır. Okurumuzdan gelen pratik vişneli crumble tatlısı, un, nişasta ve dondurulmuş vişne karışımından oluşur. Özellikle beş çayı ve gün sohbetlerinde sunulmasıyla bilinir.


  1. Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi


Ege mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan deniz börülcesini, bu kez vişne ile zenginleştirdik. Okurumuzdan gelen vişneli deniz börülcesini, yemeklerin yanında meze olarak sunabilirsiniz.


  1. Vişneli Jöle


Vişne, su, şeker ve krema karışımından oluşan vişneli jöle, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Özellikle sütlü tatlılarda ve kek tariflerinde tercih edilir. İsteğe göre sade bir şekilde de tüketilen vişneli jöle, 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.


  1. Vişneli Limonata


Yaz aylarının en sevilen içeceklerinden biri olan limonatayı, vişne ile zenginleştirdik. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan vişneli limonatayı, buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle içebilir ve serinleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Çilekli tarifler
  2. Karpuzlu tarifler
  3. Avokado tarifleri
  4. Muzlu tatlı tarifleri
  5. Elmalı tatlılar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo