ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER VİŞNELİ TARİFLER: VİŞNE İLE YAPILAN 15 NEFİS TARİF

VİŞNELİ TARİFLER: VİŞNE İLE YAPILAN 15 NEFİS TARİF

Vişne ile hangi yemekler yapılır? Vişne hangi tariflerde kullanılır? Vişneli tarifler nelerdir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 15 nefis vişneli tarif:
Vişneli Tarifler: Vişne İle Yapılan 15 Nefis Tarif

Gülgiller familyasına ait bir meyve olan vişne, ülkemizde en çok Afyon, Kütahya, Bayburt ve Denizli illerinde yetişir. Yaz meyvesi olarak bilinen vişne, derin dondurucuya atılarak kış boyunca saklanabilir. Anavatanı Kuzey Anadolu dağları ve Hazar Denizi arasındaki bölge olarak kabul edilir. Genellikle tatlı yapımında kullanılan vişne, sos ve jöle olarak da tercih edilir. Aynı zamanda içeceklerin içinde de kullanılır. Peki, vişne hangi tariflerde kullanılır? İşte, birbirinden lezzetli vişneli tarifler:



Pastanelerde sık sık rastladığınız mekik kek tarifini bu kez evlerinizde hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan vişneli mekik, ortalama 35-40 dakikada hazırlanır.



Fransız mutfağına ait bir tatlı olan klafuti, süt ve bol krema ile hazırlanır. Hazırlaması 5, pişirmesi 30 dakika süren vişneli klafuti, çayın yanında servis edilir.



İç harcı pirinç ve vişne ile zenginleştirilen pazı sarması, zeytinyağında pişirilir. Davet sofralarında ana yemek olarak sunulan vişneli pazı sarması, limon dilimleri ile sunulur.



Süt, vişne suyu ve vişne sosuyla hazırlanan pelteli muhallebi, hindistan cevizi ile zenginleştirilir. Hafif bir tatlı olduğu için yemeklerden sonra afiyetle tüketilebilir.



Tart hamuru ve krema ile hazırlanan vişneli tart, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Üzeri antep fıstığı ile süslenen vişneli tart, isteğe göre meyveli soslarla zenginleştirilebilir.



Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ayva tatlısını, vişne suyu ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Vişne suyunda pişirilen ayva tatlısını süt kreması ve fıstıkla süsleyebilirsiniz.



İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan panna cotta, hem hafifliği, hem de lezzetiyle ön plana çıkan bir tatlıdır. Dondurulmuş vişnelerle hazırlanan panna cottayı, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.



Hem sütlü, hem de meyveli tatlılar sevenleri böyle alalım. Vanilyalı puding, vişne sosu ve sütlü irmik ile hazırlanan bu tatlı, 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.