ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ANTALYA'NIN YÖRESEL YEMEKLERİ VE 10 NEFİS TARİF

ANTALYA'NIN YÖRESEL YEMEKLERİ VE 10 NEFİS TARİF

Turizm cenneti olan Antalya'nın en meşhur yemekleri ve 10 yöresel tarif.
Antalya'nın Yöresel Yemekleri ve 10 Nefis Tarif

Antalya'nın Yöresel Yemekleri

  • Kelle Paça Çorbası
  • Arabaşı Çorbası
  • Sedik Aşı
  • Testi Kebabı
  • Taratorlu Tekir Tava
  • Gökçesu Pilavı
  • Kabak Çiçeği Dolması
  • Barbunya Piyazı
  • Portakal Reçeli
  • Kabak Tatlısı

Türkiye'nin en kalabalık beşinci büyük şehri olan Antalya, Akdeniz Bölgesi'nde yer alır. Ülkemizin turizm cennetleri arasında yer alan Antalya, tarım alanında da oldukça gelişmiştir. Özellikle portakal, mandalina, limon ve greyfurt gibi turunçgiller bölgede üretimi yapılan en önemli besinler arasındadır. Bununla birlikte ananas, avokado gibi tropikal meyvelere de yer verilir. Antalya yöresinin meşhur yemeklerine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

10 Yöresel Tarif!

Kelle Paça Çorbası;


Kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen kelle paça çorbası, grip ve soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttırır. Aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir.

Arabaşı Çorbası;


Antalya'nın meşhur yemekleri arasında yer alan arabaşı çorbası, tavuk eti ile hazırlanır.

Sedik Aşı;


Yörenin en bilindik çorbalarından biridir. Ana malzemeleri biber, domates ve ince bulgurdur.

Testi Kebabı;


Genellikle koyun eti ile testi içinde hazırlanan bu kebap, oldukça meşhurdur. İsteğe göre Akdeniz'in çeşitli balıkları ile birlikte de hazırlanabilir.

Taratorlu Tekir Tava;


Akdeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilen tekir, tarator sosu ile harmanlanır. Daha sonra tavada kızartılarak servise sunulur.

Gökçesu Pilavı;


Yörenin en önemli lezzetlerinden biri de gökçesu pilavıdır. İçinde nohut, dereotu ve havuç gibi malzemeler kullanılır.

Kabak Çiçeği Dolması;


Ege ve Akdeniz'in yöresel yemekleri arasında yer alır. Sabah saatlerinde toplanan kabak çiçeği, klasik dolma tariflerinden sıkılanlar için ideal bir tarif.

Barbunya Piyazı;


Antalya denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında piyaz vardır. Genellikle tahinli piyaz tüketilse de, et ve balık yemeklerinin yanında barbunya piyazı da ikram edilir.

Portakal Reçeli;