ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ GÖKÇESU PİLAVI

Gökçesu Pilavı

Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Antalya usulü gökçesu pilavı nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gökçesu Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı Osmancık pirinci
  • 1 su bardağı nohut
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • Yarım kesme şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 havuç
  • 3~4 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Gökçesu Pilavı Nasıl Yapılır?

Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun. Et suyunu ekleyip kaynatın. Şeker, limon suyu, tuz ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Kaynayınca nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Üzerine susam serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!