ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ YÖRÜK KEBABI

Yörük Kebabı

Yörük Kebabı

Antalya'ya özgü yörük kebabı, erişte, sebze ve etin birleşimi ile hazırlanan oldukça lezzetli ve biraz sulu bir yemektir. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifin malzemeleri aşağıda. Malzemeleriniz hazırsa yörük kebabının yapım detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için basma Adana kebapbrüksel lahanalı köfte kebap ve vejeteryan pide kebap tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yörük Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 450 gr kuşbaşı (kuzu ya da oğlak)
  • 1 adet kabak 
  • 250 gr arpacık soğan
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet küçük patates
  • 1 su bardağı haşlanmış erişte
  • 100 gr taze fasulyetuz 
  • Karabiber
  • 30 ml zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Yörük Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın. Tencere kızınca içerisine soğan ve etleri atarak soteleyin.
  • Kavrulan arpacık soğanları başka bir kaba alarak etlerin üzerine 1 çay bardağı su ekleyin, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Eşit boyutlarda kabak, patates ve taze fasulyeleri doğrayın. 
  • Et pişmeye yakın sebzeleri içerisine ekleyin ve bir miktar daha su koyarak pişmeye bırakın. 
  • Piştiğinde içerisine önceden haşlanmış erişteleri ekleyerek karıştırın. Sıcakken servis edin. 
  • Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!