Frigya Biber Dolması

Antalya mutfağının sevilen lezzetlerinden biberli frigya dolması. Hazırlanan lezzetli kıymalı harcı biber ile buluşuyor. Dolmalar kızararak daha da inanılmaz bir lezzet haline geliyor. Yapımı da oldukça pratik, hazırsanız bu süper lezzet için frigya biber dolmasının malzemeleri aşağıda. Siz de hazırsanız frigya biber dolmasının yapım aşamalarına geçebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Frigya Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 200 gram kıyma
- 4-5 adet dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
Frigya Biber Dolması Nasıl Yapılır?
- Biberlerin baş kısmı tam koparılmadan çekirdekleri ayıklanır.
- Biberler kaynar suda 3-4 dakika haşlanır. Haşlanan biberler kenara alınarak dinlendirilir.
- Zeytinyağında dolmalık fıstıklar kavrulur. Sarımsak içine eklenir. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Kıyma ilave edilerek kavrulur. Baharatlar ilave edilir.
- Dolmalar harç ile doldurulur.
- Sıvıyağ kızartılır.
- Yumurta bir kapta çırpılır. Hazırlanan dolmalar sırayla un, yumurta ve galeta ununa bulanır. Kızgın yağda kızartılır.
- Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR