Balık Mançuru

Balık mançuru, Antalya'nın Alanya yöresi ile özdeşleşmiş bir tariftir. Tarifte büyük sarı kuyruk balığı kullanılır. Balıklar güzelce temizlendikten sonra, tencerede güzel bir şekilde pişirilir. Küçük dilimlere ayrılarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Alanya usulü balık mançuru tarifine geçebiliriz.
Alanya'nın en sevilen lezzetlerinden olan darı çorbası ve Alanya bohçası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Balık Mançuru Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg balık, sarı kuyruk
- 1,5 kg soğan
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 çay bardağı sirke
- Tuz
Balık Mançuru Nasıl Yapılır?
- Soğanlar piyazlık doğranır.
- Tavaya yağlar alınır ve soğanlar yağda kavrulur.
- Renk almaya başlayan soğanlara tuz ve kırmızı biber eklenir.
- Balıklar temizlenir ve iki parmak genişliğinde dilimlere ayrılırlar.
- Tencere içerisine balıklar yerleştirilir ve üzerine soğanlar eklenir. Su ilave edilerek kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır.
- Pişen balıklara sirke ve tuz eklenerek 5 dakika daha pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR