ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SEDİK AŞI

Sedik Aşı

Antalya Akseki yöresine ait olan sedik aşı çorbası; salça, bulgur ve biber ile hazırlanır. Hazırsanız, Antalya usulü sedik aşı çorbası tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sedik Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çarliston biber
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Sedik Aşı Nasıl Yapılır?

Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri iri doğrayın. Soğana ilave edip, bulguru ekleyin. 1-2 dakika kavurup sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırıp bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kuru nane ilave edin. Kaselere aktarıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!