ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ SEDİK AŞI

Sedik aşı

Antalya Akseki yöresine ait olan sedik aşı çorbası; salça, bulgur ve biber ile hazırlanır. Hazırsanız, Antalya usulü sedik aşı çorbası tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sedik aşı tarifi için malzemeler

  • 2 çarliston biber
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Sedik aşı Nasıl Yapılır

Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri iri doğrayın. Soğana ilave edip, bulguru ekleyin. 1-2 dakika kavurup sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırıp bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kuru nane ilave edin. Kaselere aktarıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:25:39

güzel tarif

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.