ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ BARBUNYA PİYAZI

BARBUNYA PİYAZI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya piyazı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g barbunya
  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım dolmalık kırmızı biber
  • Yarım dolmalık yeşil biber
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • 5 kırmızı çeri domates
  • 7~8 dal maydanoz
  • 50 g soya filizi
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş
  • siyah zeytin

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 2 katı haşlanmış yumurta
Barbunya piyazı Nasıl Yapılır

Barbunyaları tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı bir kaseye alın. Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika bekletin. Küp doğradığınız biberler, çeri domates, ince kıydığınız maydanoz, soya filizi ve dilimlenmiş siyah zeytini ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip karıştırın. Yuvarlak dilimlediğiniz yumurta ile süsleyerek servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!