Kelle Paça Çorbası

Kelle Paça Çorbası
02 Temmuz 2023

Sakatatlar sınıfında yer alan paça özellikle gelişme çağındaki çocuklar için son derece faydalıdır. Peki, paça çorbasının faydaları nelerdir? Diyetisyen Gülçik Işık, paça çorbasının faydaları için şunları söylüyor: "İçeriğinde bulunan yoğun kollajen ve bağ dokusu elemanları nedeniyle, kemik ve yara iyileşmesinde hızlandırıcı etkisinin yanı sıra, derinin kırışmasına engel olabilecek hammaddeler içerir, eklem ve içeriğindeki kayganlaştırıcı bağ dokusu materyali içerdiğinden eklem kayganlığını arttırır, protein içeriği ve zengin aminoasit içeriği vücuduun savunma sisteminin ihtiyacı olan protein yapılı antikor oluşumu için gereksinimlerini karşılar, kas içindeki yapıyı güçlendirir, kas kitle ve gücünü arttırır. Ek olarak güzel yapıldığında çok lezzetlidir". Peki kelle paça tarifi çorbası nasıl yapılır? İşte kelle paça çorbası tarifi

Kelle Paça Çorbası Kaç Kalori?

  • Kelle Paça Çorbası besini 100 gramında 135 kalori içerir. Günde yaklaşık 2000 kalori enerji tüketen bir yetişkinin günlük kalori ihtiyacının %7 kadarını karşılar.

Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kelle Paça Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gram kelle
  • 500 gram paça

TERBİYESİ İÇİN:

  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Sarımsak
Kelle Paça Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. İlk adım kelle ve paçanın özenli temizliğiyle başlıyor. Daha sonra bir düdüklü tencerenin içine birlikte koyun.
  2. Tencereyi doldurana kadar su ekleyin ve etler iyice kemikten ayrılana kadar pişirin.
  3. Etler haşlandıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise farklı bir kapta bekletin.
  4. Dilin zarını çıkarıp kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  5. Kelle ve paçayı da küçük parçalar halinde kemiklerden sıyırın ve büyük parçaları yine küçük küçük doğrayın.
  6. Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun içine geri koyun ve tekrar birlikte pişirin.
  7. Kelle paça pişerken, sosunu hazırlayabilirsiniz.
  8. 1 tatlı kaşığı sirke, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ , pul biber ve tuzu karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kelle paça çorbasını, mor lahana salatası, karışık turşu ve sebzeli bulgur pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kelle paçanın temiz olduğundan emin olun ve güvenilir yerlerden temin edin.
  • Kelle paçaların pişirme işlemini iyi yapmalısınız.
  • Kelleleri iyice kanından arındırmak için 1 gece boyunca soğuk suda bekletebilirsiniz. Suyu aralıklarla değiştirmelisiniz.
  • Kelleleri önceden blanch ederseniz yani kaynamış suyun içine daldırıp kısa sürede soğuk suya çıkarırsanız kanından daha kolay arındırabilirsiniz. 
  • Haşlama suyunda çıkan kefleri temizlemelisiniz.
  • Etlerin kısa sürede haşlanmasını isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. 
  • Çorbanızın terbiyesini verirken sıcak ve soğuktan birleştirerek vermelisiniz. Aksi taktirde çorbanız kesilebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo