ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KELLE PAÇA ÇORBASI

Kelle Paça Çorbası

KELLE PAÇA ÇORBASI

Sakatatlar sınıfında yer alan paça özellikle gelişme çağındaki çocuklar için son derece faydalıdır. Özellikle kemik gelişiminde, vücudun kan yapmasına yardımcı olur, mineral, fosfor, demir, B2, kalsiyum, protein vb. içerdiği için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Hazırsanız, evde kelle çorbası nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife başlayalım.

Kelle Paça Çorbası Yanına Ne Gider?

Kelle paça çorbasını, mor lahana salatası, karışık turşu ve sebzeli bulgur pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram kelle
  • 500 gram paça

TERBİYESİ İÇİN:

  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Sarımsak

Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk adım kelle ve paçanın özenli temizliğiyle başlıyor. Daha sonra bir düdüklü tencerenin içine birlikte koyun.
  • Tencereyi doldurana kadar su ekleyin ve etler iyice kemikten ayrılana kadar pişirin.
  • Etler haşlandıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise farklı bir kapta bekletin.
  • Dilin zarını çıkarıp kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Kelle ve paçayı da küçük parçalar halinde kemiklerden sıyırın ve büyük parçaları yine küçük küçük doğrayın.
  • Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun içine geri koyun ve tekrar birlikte pişirin.
  • Kelle paça pişerken, sosunu hazırlayabilirsiniz.
  • 1 tatlı kaşığı sirke, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ , pul biber ve tuzu karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin.
  • Kelle paça çorbasını, üzerine sarımsak ekleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz, terbiyeli paça çorbasını da deneyebilirsiniz.

KELLE PAÇA ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

  • Kelle paçanın temiz olduğundan emin olun ve güvenilir yerlerden temin edin.
  • Kelle paçaların pişirme işlemini iyi yapmalısınız.
  • Kelleleri iyice kanından arındırmak için 1 gece boyunca soğuk suda bekletebilirsiniz. Suyu aralıklarla değiştirmelisiniz.
  • Kelleleri önceden blanch ederseniz yani kaynamış suyun içine daldırıp kısa sürede soğuk suya çıkarırsanız kanından daha kolay arındırabilirsiniz. 
  • Haşlama suyunda çıkan kefleri temizlemelisiniz.
  • Etlerin kısa sürede haşlanmasını isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. 
  • Çorbanızın terbiyesini verirken sıcak ve soğuktan birleştirerek vermelisiniz. Aksi taktirde çorbanız kesilebilir. 

KELLE PAÇA ÇORBASI KAÇ KALORİ?

  • Kelle Paça Çorbası besini 100 gramında 135 kalori içerir. Günde yaklaşık 2000 kalori enerji tüketen bir yetişkinin günlük kalori ihtiyacının %7 kadarını karşılar.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!