Darı Çorbası

Darı, Alanya'da sık sık tüketilen bir yarma çeşididir. Yarma ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, soğuk günlerde sıcak başlangıçlar yapmak isteyenlerin favorisidir. Alanya ile özdeşleşen darı çorbası, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Hazırlanan çorba, nane eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, darı çorbası tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Dımbıl çorbası ve lobya çorbası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Darı Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr yoğurt
- 300 gr süzme yoğurt
- 300 gr yarma darı
- Tuz
- Bir demet nane, ince kıyılmış
Darı Çorbası Nasıl Yapılır?
- Darılar su içerisinde 6-12 saat bekletilir.
- Su süzülerek içerisi tuzlu su ile dolu bir tencereye alınır. Haşlanmaya bırakılır.
- Haşlanan darılar süzülür ve soğuması için bir kaba alınır.
- Yoğurtlar çırpma teli yardımı ile karıştırılır. İçerisine darılar eklenir ve karıştırılır.
- Taze nane yıkanır, kurutulur ve ince ince doğranır. Yoğurtların içerisine atılarak servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR