ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR PORTAKAL REÇELİ

Portakal reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg portakal
  • 2 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 limon tuzu

Portakal reçeli Nasıl Yapılır

Adım Adım Portakal Reçeli Yapımı:

    Ana vatanı Asya olan portakal, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Genellikle tatlıların içerisinde yer verilen bu meyve, ilaç sektöründe de kullanılır. C vitamini bakımından zengin olduğu için; enerji verici ve vücut direncini arttırıcı özellikleri mevcuttur. Tümör riskini düşürmesinin yanı sıra kemik hastalıklarına da iyi gelir. Özellikle kış aylarında iki günde bir tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, portakal reçeli tarifine başlayabiliriz.

    • Portakalların bütün olarak kabuklarını kazıyın ve soğuk su dolu bir kabın için de 4 saat bekletin.
    • 2 litre kadar suyu geniş bir tencerede kaynatın. Portakalları suya bütün bütün atıp birkaç dakika haşlayın. Portakalları çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldırın. 
    • Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Daha sonra portakalları tencerenin içinden alın ve soğumaya bırakın.
    • 4 bardak su ve 2 kilo şekeri reçeli hazırlayacağınız tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Portakalları zar şeklinde doğrayıp şerbetin içine ilave edin.
    • Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon tuzunu ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatın. Afiyet olsun.

    Portakal Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Tarife başlamadan önce mutlaka portakalın tadına bakın. Böylece şeker miktarını daha net bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
    • Reçeli hazırlarken karıştırma işlemine ara vermeyin ve tahta kaşık kullanın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
    • Hazırladığınız reçeli kavanozlara koymadan önce limon tuzu ekleyin. Bu sayede kullanım süresini uzatabilirsiniz.
    • Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize edin.
    • Portakal reçelini buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edin.

    1 Porsiyon Portakal Reçeli Kaç Kaloridir?

    Standart malzemelerle hazırlanan portakal reçelinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Vitamin değerleri bir hayli yüksek olan portakal reçelini, ölçülü bir şekilde tüketebilir ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, ev yapımı kayısı reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

    Kahvaltı sofralarını güzelleştirmek için yeni tatlar arıyorsanız, pratik tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

    Yorumlarınız

    YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.