2023 Haziran Ayının En Beğenilen Tarifleri

Haziran ayı meyve ve sebzeler bakımından en zengin aylardan biridir. Okurlarımızın Haziran ayı boyunca en beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Haziran ayının en çok beğenilen tarifleri:
2023 Haziran Ayının En Beğenilen Tarifleri
05 Temmuz 2023, 16:37

2023 Haziran ayı bayram nedeniyle dolu dolu bir ay olarak geçti. Meyve ve sebze bakımından zengin olan Haziran ayını geride bıraktık. Bu ayda mevsim güzeli karpuz, bamya, enginar, bezelye ve taze fasulyeyi sofralarımızdan hiç eksik etmedik. Araya giren bayram döneminde ise bol bol kırmızı et tükettik. İşte, Haziran ayında okurlarımız tarafından en beğenilen 10 tarif:

  1. Çilek Reçeli

çilek reçeli

Çileklerin tezgahlarda yerini aldığı Haziran ayında, hem tatlı, hem de kahvaltılarda bu meyveye bol bol yer verdik. Arta kalan çilekleri ise reçel yapımında kullandık. Çilek, şeker ve limon suyu karışımından oluşan çilek reçelini hala denemediyseniz, sizi böyle alalım.

  1. Arancini Topları

arancini topları

İtalyan mutfağıyla özdeşleşen arancini, pirinç, mozzarella ve parmesan peyniri karışımdan oluşur. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve kızartma usulüyle pişirilir. Haziran'ın gözdesi arancini toplarını ana yemeklerin yanında ikramlık olarak sunabilirsiniz.

  1. Muhammara

muhammara

Kırmızı biber, sarımsak, salça ve pul biber ile hazırlanan muhammara, aslında bir meze çeşididir. Yaklaşık 20 dakikada hazırlanan muhammarayı hem et yemekleriyle, hem de kahvaltılarda sunabilirsiniz.

  1. Fırında Karışık Sebze

fırında karışık sebze

Yaz sıcaklarında ağır yemeklerden kaçınanların tercihi ise fırında sebze yemeği oldu. Kabak, patlıcan, domates ve patates ile hazırlanan fırında karışık sebzeyi, 20 dakika pişirme sürecinin ardından servis edebilirsiniz.

  1. Patates Salatası

patates salatası

Patates, taze soğan, nane ve zeytinyağı ile hazırlanan patates salatası ise, öğle yemeklerinin kurtarıcısı oldu. Yaz aylarında klasik yemekler yerine hafif salatalara yönelmek isteyenler, patates salatası tarifinin videolu anlatımını izleyebilir.

  1. Soğuk Sandviç

soğuk sandviç

İşe veya gezmeye giderken acıkanlar, domates, salam, hindi füme, hellim peyniri ve marul ile hazırlanan soğuk sandviç tarifimize bayıldı. Özellikle açık havada bir şeyler atıştırmak istiyorsanız, soğuk sandviç tarifini mutlaka defterinize kaydedin.

  1. Kumpir

kumpir

Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan kumpir, büyük boy patateslerin ortadan ikiye kesilip fırınlanmasıyla hazırlanır. Tereyağında eritilen patateslerin iç kısmına ise salam, sosis, zeytin, mısır, bezelye gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.

  1. Kakaolu Dondurma

kakaolu dondurma

Süt, krema, vanilya ve kakao ile hazırlanan kakaolu dondurma, sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Hazırladığınız dondurmayı buzlukta en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Karpuz Salatası

karpuz salatası

Haziran'ın vazgeçilmezi karpuzu, lor peyniri, nane ve tam tahıllı ekmek ile bir araya getirerek nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. Karpuz salatasını hem öğle, hem de akşam saatlerinde beslenme planınıza dahil edebilirsiniz.

  1. Cool Lime

cool lime

Yaz aylarında sıcaklardan bunalıp ferahlamak isteyenler, limon, nane, su ve buz ile hazırlanan cool lime tarifini çoktan listelerine ekledi bile. Yalnızca 15 dakikada hazırlanan cool lime, yaklaşık 50 kaloridir. 

Bonus: Haziran ayında bayramın gözdesi her zamanki gibi dana kavurma oldu. Yoksa, siz hala denemediniz mi?

Şunlara da göz atın;

  1. Haziran ayının meyve ve sebzeleri
  2. Haziran ayı sebzeleriyle hazırlanan tarifler
  3. Çilekli salata tarifleri
  4. Hafif tatlılar
  5. Yaz meyveli cheesecake tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo