ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇİLEK REÇELİ

Çilek reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilek reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu

Çilek reçeli Nasıl Yapılır

Çileklerin saplarını kesin. Derin bir kaseye çilekleri alıp üzerine toz şekeri serpin. En az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Toz şekerli çileği tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30- 35 dakika pişirin. Üzerine limon suyunu veya limon tuzu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra reçeli kavanozlara paylaştırın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

Not: Reçelinizi daha koyu kıvamlı isterseniz kısık ateşte kaynama süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

Kahvaltı sofralarında yer verebileceğiniz kayısı reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.