ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEK REÇELİ

Çilek Reçeli

Baharın en lezzetli habercilerinden biri olan çilek; hem kokusu, hem de tadıyla en sevilen meyvelerden biridir. Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen bu meyve, reçel ve içecek yapımında da kullanılır. Sevimli görüntüsü ile insana mutluluk veren çilek, antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kanı temizler. Aynı zamanda sakinleştirici etkisiyle stres ve uykusuzluk gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir. Faydaları saymakla bitmeyen çileği bu kez reçel yapımında kullanıyoruz. Kahvaltı sofralarını güzelleştirecek nefis mi nefis bir tarifimiz var. Peki, çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla gelin ev yapımı çilek reçeli tarifine birlikte göz atalım.

İçinde çilek olsun da ne olursa olsun diyenler için, okuyucularımız tarafından çok beğenilen çilekli pasta tarifini de buraya bırakıyoruz. Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz nefis kayısı reçeli tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çileklerin saplarını kesin. Derin bir kaseye çilekleri alıp üzerine toz şekeri serpin. En az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ardından toz şekerli çileği tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30- 35 dakika pişirin.
  • Üzerine limon suyunu veya limon tuzu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra reçeli kavanozlara paylaştırın.
  • Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun.

Çilek Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Reçel yapımında kullanacağınız çileklerin kokulu ve minik olmasına özen gösterin.
  • Çilek ve şekeri bir gece tencerede bekletmek, reçelin daha özlü olmasını sağlar.
  • Reçelin ileride şekerlenmesini önlemek için, pişirme esnasında üstünde oluşan köpükleri mutlaka alın.
  • Reçel kaynamaya başladığında içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı atmak, daha az köpüklenmesini sağlayacaktır.
  • Tarifte kullanacağınız çileklerin tadına mutlaka bakın. Buna göre şekeri daha iyi ayarlayabilirsiniz.
  • Reçelinizi daha koyu kıvamlı isterseniz kısık ateşte kaynama süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

1 Kase Çilek Reçeli Kaç Kalori?

  • 1 tatlı kaşığı çilek reçeli 10, bir porsiyonu ise yalnızca 105 kaloridir. Şeker hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!