ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR KAKAOLU DONDURMA

Kakaolu Dondurma

Kakaolu dondurma

Yaz aylarının serinleticisi olarak sunulan dondurmayı ilk kez yapan Çin'dir. Fakat farklı teknikler kullanarak bu lezzeti geliştiren ve yaygınlaştıran Roma'dır. Bu yüzden dondurmanın ana vatanı Roma olarak kabul edilir. Ülkemizde Kahramanmaraş ile özdeşleştirilen bu besin, dövme usulüyle hazırlanır. İlk zamanlarda bal ile karıştırılarak sunulsa da, zaman içinde kakao, meyve parçaları ve vanilya ile yeni çeşitler ortaya çıkarılmıştır. Malzemeleriniz hazırsa, tatlılarla birlikte sunulan ev yapımı kakaolu dondurma tarifine başlayabiliriz.

Dilerseniz özel günlerde sunabileceğiniz dondurmalı tatlılara göz atabilir, nefis dondurma kızartmasını deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Kakaolu Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, vanilya, nişasta ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Kremayı tencereye alıp orta ateşte ısıtın.
  • Kakao karışımını ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı çelik bir kap içine aktarın ve buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakın.
  • Kabı derin dondurucuya yerleştirin ve dondurma kıvamına gelinceye kadar her 30 dakikada bir çıkartarak çatal ile 2-3 dakika karıştırın.
  • Dondurmayı kapaklı bir kaba aktararak birkaç saat soğuttun. Bu sayede kıvamı bozulmayacaktır.
  • Kakaolu dondurmayı tek başına tüketmek istemiyorsanız, yanına çok yakışan irmik helvası veya ekmek kadayıfı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ev Yapımı Kakaolu Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dondurma yapımında kullanacağınız sütün önemi oldukça büyüktür. Lezzetli bir dondurma için keçi veya manda sütü kullanmanız önerilir.
  • Mümkünse sütü bir gece önceden tencerede bekletin ve dinlendirin. İçeriğinde katkı malzemesi olmaması, kıvamını daha kolay tutturmanızı sağlayacaktır.
  • Aromasını arttırmak için sütü kaynatırken içerisine salep tozu dökebilirsiniz. Böylece kıvamı koyulaşacaktır.
  • Krema yerine süzme yoğurtta tercih edilebilir. Yoğurt kullanacaksanız yağsız ve ev yapımı olmasına özen gösterin.
  • Dondurmayı derin dondurucuda bekleterek kullanım süresini uzatabilirsiniz. Üzerine fındık veya fıstık parçaları ile süsleme yapmayı unutmayın.

1 Porsiyon Kakaolu Dondurma Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyonda kakaolu dondurma, yaklaşık 210 kaloridir. Protein değeri bakımından zengin olan dondurma, sade veya tatlılarla birlikte tüketilebilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!