ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ SOĞUK SANDVİÇ

Soğuk Sandviç

Soğuk Sandviç

Kahvaltı ve öğle öğünlerinde yiyebileceğiniz sandviç tarifleri mi arıyorsunuz? Peynir, hindi jambon ve salam ile hazırlanan soğuk sandviç tam size göre. Yalnızca 10 dakikada hazırlayabileceğiniz soğuk sandviçi, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Peki, soğuk sandviç nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, soğuk sandviç yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ton balıklı sandviç, bagel sandviç ve crois duck sandviç tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğuk Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet sandviç ekmeği
  • 1 adet domates
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 4 dilim hellim peyniri
  • 4 yaprak marul
  • 8 adet salam
  • 4 adet hindi füme
  • 1 adet kırmızı soğan

Soğuk Sandviç Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tüm sebzeleri yıkayıp kurutun.
  • Ardından domates ve soğanları yuvarlak şekilde doğrayın.
  • Hellim peynirini 10 dakika suda bekletin. Ardından dilimleyerek kurumasını bekleyin.
  • Yağsız tavada hellim peynirini önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Hindi fümeleri de aynı şekilde kızartabilirsiniz.
  • Sandviç ekmeğini enlemesine kesin ve ilk olarak kaşar peynirini yerleştirin.
  • Üzerine marulu koyun. Ardından hindi jambon ve salamları yerleştirin.
  • Salamın üzerine hellim peyniri, soğan ve domatesleri dizin.
  • Sonra tekrar marul yerleştirerek ekmeğinizi kapatın.
  • Dilerseniz, tost makinesine bastırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğuk Sandviç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız sebzeleri güzelce kurutun.
  • Sandviç ekmeğinin ilk sırasına mutlaka kaşar peyniri koyun. Bu sayede ekmeğin ıslanmasını önleyebilirsiniz.
  • Hellim peyniri, çok tuzlu olduğu için suda bekletmeyi ihmal etmeyin.
  • Domateslerin ıslaklık bırakmasını önlemek için, soğan ve marul arasında yerleştirin.
  • Salatalık, maydanoz, taze soğan gibi sevdiğiniz malzemeleri de kullanabilirsiniz.
  • Tarifte ev yapımı sandviç ekmeği de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız sandviçi streçle kapatarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!