Dana Kavurma
07 Şubat 2024

Amerika, Avrupa ve Avustralya'da sık sık tüketilen dana eti, birçok farklı tarifte kendin yer bulur. Dana etinin en çok kullanılan bölümleri gerdan, karın ve buttur. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde vücudun protein ihtiyacını karşılar. Zihinsel gelişime ve kemik güçlenmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Kansızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis dana kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Dana Kavurma Kaç Kalori?

  • Dana kavurma tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengin olan bu yemek, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Dilerseniz, nefis dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Dana Kavurma için

Malzemeler

  • 400 dana kuşbaşı et 
  • 1 adet soğan 
  • 400 ml su 
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Kekik 
  • Tuz 
  • Karabiber
Dana Kavurma

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Dana kavurmayı sebzeli bulgur pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız etin kuşbaşı olmasına özen gösterin.
  • Etler dilimlendikten sonra bol su ile yıkanmalı, ardından iyice süzülmelidir.
  • Tencereye ilk olarak etin yağlı kısımları konulmalı ve eritilmelidir. Daha sonra kalan parçalar eklenerek et kendi yağında kavrulur.
  • Pişirme esnasında isteğe göre çok az su eklenebilir.
  • Pişirirken tencerenin kapağını mutlaka kapatın. Bu sayede et kendi buharında pişecektir.
  • Etin baharatları son aşamada konulmalıdır.
  • Etin yağ durumuna bağlı olarak az miktarda yağ ekleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo