Ev Yapımı Kumpir

Ev Yapımı Kumpir
19 Haziran 2024

Kumpir, sıcak sıcak patatesin içinde tereyağını harmanlayıp dilediğiniz malzemeler ile zenginleştirilen şahane bir sokak lezzettidir. Fırınlanmış patates olarak da bilinen kumpir, patates ortadan ikiye ayrılmasıyla hazırlanır. İç tarafta kalan patatesler ezilerek püre haline getirilir. İsteğe göre zeytin, salam, sosis, bezelye, mısır, havuç gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Ana malzemeleri tereyağı, patates ve kaşar peyniridir. Peki, evde kumpir nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı nefis kumpir tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kumpir Kaç Kalori?

  • Bir adet kumpir, yaklaşık 95 kaloridir. Kalori değeri içine eklediğiniz malzemelere göre değişkenlik gösterebilir.

Sokak lezzetleri sevenler için nefis kokoreç ve pratik midye dolma tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Kumpir için

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates (Kişi adedine göre artırabilirsiniz)
  • 1 kase garnitür
  • 5-6  adet kornişon turşu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Ketçap
  • Mayonez
  • 1 tutam  tuz
  • 2 yemek kaşığı dilim zeytin
  • 2-3 adet kokteyl sosis (Hafif haşlanmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
Ev Yapımı Kumpir

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 240 derecede ısıtın. Patatesleri  iyice yıkayın  ve ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Sıcak fırının tel ızgarası üzerine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
  2. Patates  pişerken garnitürü  hazırlayın. Bunun için garnitürün suyunu  süzüp, bir kap içine alın.
  3. Konserve mısırları ilave edin. Kornişon turşuları minik doğrayın ve sosisleri dilimleyerek karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
  4. Patatesler pişince fırından alın ve ortadan  ikiye  kesip, içlerini kaşık yardımıyla kenarlarında kalacak şekilde çıkararak bir kaba alın.
  5. Patatesin iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın.
  6. Hazırladığınız garnitür karışımını patatesin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kumpir yapımında büyük boy ve düzgün patatesler seçmeye özen gösterin.
  • Pişirdiğiniz patatesleri vakit kaybetmeden kaşar peyniri ve tereyağı ile ezin. Aksi takdirde soğudukça kıvamı kaybolacaktır.
  • Patateslerin nemli kalması için, fırını fansız programda çalıştırın.
  • Kumpirin içini istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo