Milföy Tarifleri: Değişik, Pratik ve Nefis 14 Milföy Tarifi
Milföylü tarifler nelerdir? Milföyle ne yemek yapılır? Milföy hamuru hangi tatlılarda kullanılır? İşte, milföy hamurunu kullanarak kolayca yapabileceğiniz 14 farklı tarif:

Mutfakların kurtarıcılarından biri olan milföy hamurları ile aniden gelen misafire, bir anda bastıran tatlı krizlerine ya da çay saati davetlerine çok kısa sürede çeşit çeşit tatlı ve tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz. Fransızların mutfaklarımıza kazandırdığı milföy hamuru ile harikalar yaratmak artık çok kolay. Listemizdeki tarifleri fikir almak için kullanabilir, daha fazlasına milföylü tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz 14 nefis milföy tarifi:

  1. Muhallebili Milföy Tatlısı


Milföyle hem lezzetli, hem de pratik bir tatlı hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Muhallebi ve milföy katları ile hazırlanan bu tatlıyı, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Volovan


İç harcı kabak, mantar, tavuk ve yeşil zeytin ile doldurulan volovan, Fransız mutfağından yayılan bir tariftir. Özellikle kalabalık davet sofralarında ve çay saatlerinde ikram edilmesiyle bilinir.

  1. Pastel de Nata


Portekiz tatlısı olarak da bilinen pastel de nata, süt, yumurta sarısı ve milföy hamuru ile hazırlanır. 'Belem turtası ve yumurta tartı' isimleriyle de bilinen bu tatlı, en lezzetli tatlılardan biridir.

  1. Kiraz ve Karadutlu Milföy Tart


Çıtır milföy hamuru, karadut ve kiraz ile hazırlanan bu tart, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. İsteğe göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz. Lezzetini arttırmak için üzerinde beyaz çikolata sosu gezdirmeyi unutmayın.

  1. Dutlu Milföy Muffin


Çay ve kahvenin yanında atıştırmalık olarak sunabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, dutlu milföy muffin tam size göre. Yalnızca 6 malzemeden bu muffinleri, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Tavuk Etli Milföy Pay


Tavuk but, pırasa, biber ve mısır ile hazırlanan milföy pay, öğle yemeklerinde sunabileceğiniz pratik bir tariftir. Büyük boy milföy elde etmek için, milföy hamurlarını yan yana getirerek birleştirebilirsiniz.

  1. Çilekli Milföy Pasta


Çilek dilimleri, pastacı kreması ve milföy hamuru ile nefis mi nefis bir tatlı yapmaya ne dersiniz? İki katlı milföy pastayı yalnızca çilekle değil, sevdiğiniz diğer meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

  1. Kat Kat Tat


Çocukluğumuzun sevilen tatlarından biri olan kat kat tatı, okurumuzdan gelen bir tarifle sizlere sunuyoruz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan kat kat tat, çocukların favorisi olacak.

  1. Kestaneli Milföy Baklava


Milföy hamuru ile baklava yapmak isteyenleri böyle alalım. Baklava yufkası yerine milföy hamurunun kullanıldığı milföy baklavanın iç harcını kestane, ceviz ve tarçınla doldurabilirsiniz.

  1. Mangolu ve Lavantalı Milföy Pasta


Aromatik tatlardan oluşan bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, mango ve lavantalı milföy pastayı mutlaka deneyin. Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan bu tatlıyı, pudra şekeri ile tatlandırabilirsiniz.

  1. Milföy Mantı


Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan mantıyı, bu kez milföy hamuru ile hazırladık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. İç harcı kıymayla doldurulan milföy mantıları fırında kızarttıktan sonra yoğurtlu sosla birlikte sunabilirsiniz.

  1. Peynirli Mini Milföy


İç harcı beyaz peynir ve maydanoz ile doldurulan mini milföyler ile nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı 15, pişirmesi ise ortalama 25 dakika süren peynirli mini milföyleri patates, sosis gibi sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Tart Caprese


Domates, mozzarella peyniri ve fesleğen yaprakları ile hazırlanan tart caprese, çay saatlerinde tuzlu atıştırmalıklar sunmak isteyenlerin yardımına koşuyor. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan tart caprese, sofraların favorisi olacak.

  1. Tavuk Etli Milföy Börek


Milföy hamurunun en yaygın kullanımlarından biri de börek tarifleridir. Tavuk eti, krema ve biber ile hazırlanan milföy börek, aniden gelen misafirlere sunmak için en lezzetli seçeneklerden biridir.

Şunlara da göz atın;

  1. Hazır yufkadan börek tarifleri
  2. Volovan tarifleri
  3. Ara sıcak tarifleri
  4. El açması börek tarifleri
  5. Düşük kalorili atıştırmalıklar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla