Milföy Mantı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Milföy Mantı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Milföy Mantı için

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 100 gr kıyma
  • 1 soğan
  • tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • toz kırmızıbiber
Milföy Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı temizleyip kıyın. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ilave ederek yoğurun. Milföy hamurlarını tepsiye yerleştirin.
  2. Yumuşadığında bir milföyü önce dört eşit parçaya sonra da her parçayı tekrar dört eşit parçaya kesin.
  3. Her parçaya nohut büyüklüğünde kıyma harcı yerleştirin. Hamurun dört ucunu bir araya getirerek kapatın ve yuvarlayın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
  5. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın. Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin.
  6. Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

Klasik mantı hamuru ile hazırlanan, tepsi mantısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo