ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ MİLFÖY MANTI

Milföy Mantı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföy Mantı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 100 gr kıyma
  • 1 soğan
  • tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • toz kırmızıbiber

Milföy Mantı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip kıyın. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ilave ederek yoğurun. Milföy hamurlarını tepsiye yerleştirin.
  • Yumuşadığında bir milföyü önce dört eşit parçaya sonra da her parçayı tekrar dört eşit parçaya kesin.
  • Her parçaya nohut büyüklüğünde kıyma harcı yerleştirin. Hamurun dört ucunu bir araya getirerek kapatın ve yuvarlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
  • Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın. Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin.
  • Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

Klasik mantı hamuru ile hazırlanan, tepsi mantısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!