Kirazlı ve karadutlu milföy tart

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kirazlı ve karadutlu milföy tart tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz badem
- 1 yemek kaşığı file badem
- 4 kare parça milföy hamuru
- 200 g karadut
- 200 g kiraz
Üzeri için
- 80 g beyaz çikolata
Kirazlı ve karadutlu milföy tart Nasıl Yapılır
Yumurta akı, pudra şekeri ve vanilyayı bir kasede karıştırın. Ayrı
bir kasede toz badem ve file bademi karıştırın. Milföy hamurlarını
merdane ile tart kalıbınızın boyutlarında açıp kalıbınızın içine
yerleştirin. Hazırladığınız bademli karışımı kenarlarından 2 cm
boşluk bırakarak milföy hamurunun üzerine yayın. Karadutları
ve çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları üzerine dizin. Kenarlarına
bir miktar daha file badem serpiştirip 200 dereceye ayarlı fırında
kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Beyaz
çikolatayı benmari usulü eritip tartın üzerine çizgi şeklinde dökün.
Dilimleyerek ılık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!