ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİRAZLI VE KARADUTLU MİLFÖY TART

Kirazlı Ve Karadutlu Milföy Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Ve Karadutlu Milföy Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta akı
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz badem
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 4 kare parça milföy hamuru
  • 200 g karadut
  • 200 g kiraz

Üzeri için

  • 80 g beyaz çikolata

Kirazlı Ve Karadutlu Milföy Tart Nasıl Yapılır?

Yumurta akı, pudra şekeri ve vanilyayı bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede toz badem ve file bademi karıştırın. Milföy hamurlarını merdane ile tart kalıbınızın boyutlarında açıp kalıbınızın içine yerleştirin. Hazırladığınız bademli karışımı kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak milföy hamurunun üzerine yayın. Karadutları ve çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları üzerine dizin. Kenarlarına bir miktar daha file badem serpiştirip 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip tartın üzerine çizgi şeklinde dökün. Dilimleyerek ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!