ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER TAVUK ETLİ MİLFÖY BÖREK

Tavuk etli milföy börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli milföy börek tarifi için malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk etli milföy börek Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kenarlardan 2 cm bırakıp içine bıçağın uç kısmıyla kare şekli çizin. Yumurtayı su ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra iç kısımda kalan kareyi keserek çıkartın ve soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp didikleyerek ufak parçalara ayırın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız kırmızıbiber, tavuk etleri ve maydanozu ekleyip 3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Etlerin üzerine un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Kremayı azar azar ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karışımı milföylerin içlerine paylaştırıp, maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.